Quantcast

V. Nuland: JAV nefinansavo lapkričio protestų Kijeve

Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland (Viktorija Njuland) antradienį vykusioje spaudos konferencijoje Kijeve pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nefinansavo 2013 metų lapkritį Ukrainos sostinėje prasidėjusių protestų.

Tačiau ji taip pat pareiškė, kad nuo 1991 metų JAV reguliariai padeda Ukrainai vykdyti svarbias reformas ir skyrė 5 mlrd. JAV dolerių pagalbos, siekdamos paskatinti plėtrą įvairiose srityse.

Panašius pagalbos projektus ji vykdė ir Rusijoje, kur jiems nuo 1991 metų buvo skirta 18 mlrd. JAV dolerių, sakė V.Nuland.

Jungtinės Valstijos yra pasiruošusios ir toliau paremti Ukrainos pastangas vykdyti reformas ir šiam tikslui yra numačiusi papildomai skirti 48 mln. JAV dolerių, kalbėjo ji.

Pasak V.Nuland, JAV finansinė pagalba turėtų būti skirta ekonomikos stabilizavimui, kovai su korupcija, konstitucinei reformai ir Ukrainos nacionalinio saugumo stiprinimui.

JAV džiaugiasi galėdamos paremti Ukrainos žmonės tokiu metu, kai Ukraina pradeda naują laikotarpį, sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
nereikia aiškintis, nes maskva finansuoja iki šiol tuos separatistus ir žudikus bei teroristus rytų Ukrainoje. Todėl jokie pasiaiškinimai neturi būti deklaruojami, manau, kad būtų daug protingiau ne tik aiškintis, o paskelbti dar daugiau faktų apie maskvos inspiruojamų ruskių teroristų atsiradimą ir kraujo praliejimą rytų Ukrainoje. Tokius galvažudžius reikia naikinti be jokio pasigailėjimo.

tiesa

tiesa portretas
juokinga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių