Quantcast

Japonijos teisingumo ministrę iš posto išvertė pigi popierinė vėduoklė

  • Teksto dydis:

Japonijoje vidurvasarį jų pilna visur - pigių popierinių vėduoklių su vienokia ar kitokia reklama, kurios dalijamos praeiviams viešuose renginiuose ar judriose traukinių stotyse. Tačiau pirmadienį jos iš posto išvertė aukštą politikę.

Pirmadienį iš vyriausybės dėl galimų rinkimų įstatymo pažeidimų pasitraukė dvi ministrės. Teisingumo ministrė Midori Matsushima (Midori Macušima) į kritikos ugnį pateko dėl to, kad rinkėjams dalijo vėduokles.

Ministrė dėl 80 jenų (75 JAV dolerio centų) vertės vėduoklės sulaukė kaltinimų dėl galimo rinkimų įstatymų pažeidimų todėl, kad šalyje galioja griežtas draudimas teikti dovanas rinkėjams, kuris buvo įvestas dėl anksčiau klestėjusio balsų pirkimo, sakė politikos mokslų profesorius Koichi Nakano (Koičis Nakanas) iš privataus „Sofijos“ universiteto Tokijuje.

Paprastos japoniškos vėduoklės, vadinamos „uchiwa“, yra nesuskleidžiamos, jos gaminamos iš popieriaus lakšto, tvirtinamo prie bambukinio ar plastikinio rėmo. Tradiciškai šios vėduoklės būdavo ištapomos, tačiau dabar dažnai ant jų puikuojasi kokios nors įmonės logotipas ar reklama apie išpardavimą.

Parlamento opozicijos nariai praėjusią savaitę per debatus laikė iškėlę skandalo epicentre atsidūrusią vėduoklę. Vienoje jos pusėje matyti besišypsančios Midori Matsushimos, vilkinčios neatskiriama jos įvaizdžio dalimi tapusį raudoną švarką, portretas, o kitoje - regioninės problematikos įstatymų projektų sąrašas.

Midori Matsushima tvirtino, kad ši vėduoklė turėtų būti laikoma informaciniu lankstinuku rinkėjams, tačiau šis argumentas neapsaugojo jos nuo griežto jos veiksmų svarstymo parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių