Quantcast

Italija iškeldina didžiausią Europos pabėgėlių stovyklą

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis ketvirtadienį pradės didžiausios Europos pabėgėlių stovyklos Sicilijoje iškeldinimą. Apie tai rašo italų dienraštis „La Stampa“. Pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 1 200 žmonių. Prieš dvi savaites buvo iškeldinta ir uždaryta antroji pagal dydį Italijos pabėgėlių stovykla Kastelnouve netoli Romos.

Didžioji dalis iš pirmųjų 50 prieglobsčio prašytojų, kurie paliks stovyklą ir bus apgyvendinti Sirakūzuose, Ragūzoje bei Trapanyje, anot žiniasklaidos, yra iš Bangladešo. Jų prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti, tačiau migrantai atitinkamą sprendimą apskundė ir dabar laukia teismo verdikto.

Iki vasario pabaigos pabėgėlių stovyklą, kurią M. Salvinis galutinai nori uždaryti iki šių metų pabaigos, paliks dar šimtas asmenų. M. Salvinis, kuris yra vicepremjeras ir dešinės populistinės „Lega“ partijos vadovas, neseniai paskelbė, kad dideli pabėgėlių centrai bus uždaryti, o jų gyventojai perkelti į mažesnes struktūras.

Dabar uždaroma stovykla Mineo regione netoli Katanijos pastaruoju metu pateko į akiratį dėl narkotikų prekybos. Sausio 28 dieną buvo suimta 19 asmenų, dauguma jų - nigeriečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
Kol lietuviai gyvena skurdziai ,skurdziausiai is ESajungos bendrijos---- migrantai[tuom llabiau "svetimkuniai"pagal religija ir kultura]neturi buti priimami islaikytiniais pirmiausia turi buti pensijiniai atlygiai ir MMA pakeltas Belgijos .Prancuzijos Svedijos mastu;;po to galvoti apie ivezima "turistaujanciu " migrant,,,musu zmones uz butu komunalines paslaugas ne istengia apmoketi[todel prisimena SSSRkur nebuvo tos problemos,nes buvo SUBALANSUOTI mokesciai su atlyginimais tai ne nostalgija ,bet ivarytu I"kampa"lietuviu NEVILTIS,,,ir " kibirkshtis " galinti pasitarnauti prieshui,.. dar apie ivezima "svetimu burnu" kliedima ,galvokite apie SAVUS sedincius nedatekliu liune,ponai.

Anonimas

Anonimas portretas
Meluos tol kol juodasikniu gabenimas i pridurku Europa bus LABAI GERAS BIZNIS. Briuselio pidera.i is to gauna milijardus.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos išverstaskūriai bus pirmi kurie juos prims turbūt... Tai pirma. Antra kaip mūms ir visai Europai skiedė prieš prasidedant tai jog tai psbėgėliai nuo karo Sirijoje.... Ką bendro su karu Sirijoje turi atvykeliai iš Afrikos, ir kitų šalių nes dar nei vieno Siro nesu mates iš tų pabėgelių.... Dabar Bangladešas... Kiek mūms dar meluos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių