Quantcast

F. Hollande: yra daug sudėtingų klausimų, kuriems išspręsti reikia Rusijos

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) savo norą Jerevane susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu paaiškino būtinybe koordinuoti pastangas daugybei tarptautinių problemų spręsti.

„Mes turime kitų siužetų, dėl kurių mums reikia Rusijos, į kuriuos turime žiūrėti kartu“, – sakė jis susitikimo Armėnijos sostinėje pradžioje.

Pasak Prancūzijos prezidento, „mums reikia ir Rusijos vaidmens, ir Prancūzijos vaidmens daugybe sudėtingų klausimų, kaip Sirija, Iranas, Libija“.

Turi ieškoti būdų santykiams atkurti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino Europos Sąjungą žengti žingsnius santykių su Rusija atkūrimui.

„Deja, mūsų santykiai pastaruoju metu gerokai pablogėjo. Prekių mainai smuko. Tai negali nesukelti apgailestavimo“, – pareiškė V.Putinas susitikęs su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

„Man atrodo, mes turime paieškoti būdų mūsų santykiams atkurti, – pasakė V.Putinas. – Manau, kad visi tuo yra suinteresuoti“.

Jis pridūrė, kad džiaugiasi galimybe aptarti su F.Hollande'u dvišalių santykių perspektyvas, tiek su Prancūzija, tiek su Europos Sąjunga, nors pokalbis „vyksta per gedulingų renginių pertraukas“.

Abu lyderiai ketino aptarti įšaldytą sandorį dėl Prancūzijos pastatytų dviejų „Mistral“ tipo karo laivų, taip pat ir konfliktą Ukrainoje.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“, V.Putinas pasiūlė panagrinėti, kaip Ukrainoje vykdomi Minsko susitarimai.

„Suprantama, pakalbėsime, tikriausiai, ir apie Minsko susitarimų dėl padėties Ukrainos pietryčiuose realizavimą“, – sakė V.Putinas ir pridūrė, kad F.Hollande'as labai daug nuveikė, jog šie susitarimai būtų pasiekti, ir pats asmeniškai nuolat skiria tam dėmesio.

F.Hollande'as savo ruožtu pažymėjo, kad Rusijos ir Europos Sąjungos santykiai pastaruoju metu yra labai pablogėję dėl krizės Ukrainoje.

„Geriausia būtų, norint iš šios padėties išsikapstyti – eiti Minsko susitarimų įgyvendinimo keliu, – sakė Prancūzijos prezidentas V.Putinui. – Mes darome viską, kad tai būtų įgyvendinta. Manau, kad mes aptarsime dabar su jumis dėl šio darbo tęsimo darbo grupėse“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių