Quantcast

ESBO: visi Rusijos pagalbos sunkvežimiai grįžo iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Visi sunkvežimiai, dalyvavę kontroversiškai vertinamos humanitarinės pagalbos akcijoje, sugrįžo iš Ukrainos į Rusiją, pareiškė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai.

Konvojaus sugrįžimas „užbaigtas“, sakė naujienų agentūrai AFP Paulis Picard'as (Polis Pikaras), Donecko sienos kontrolės postą stebinčios ESBO misijos vadovas.

ESBO penktadienį suskaičiavo, kad sieną kirto tik 227 sunkvežimiai, nors Rusijos pareigūnai minėjo, kad vilkstinėje jų yra apie 280.

„Mes suskaičiavome grįžtančius šiandien 220 sunkvežimių“, be to septynios paramos mašinos grįžo penktadienį, sakė P.Picard'as šeštadienį.

Maskvai apkaltinus Kijevą tyčiniu delsimu praleisti vilkstinę, savaitę prie sienos laukę Rusijos sunkvežimiai sieną kirto penktadienį ir be Ukrainos valdžios leidimo, ir be Raudonojo Kryžiaus atstovų palydos.

Rusai leido žurnalistams pažvelgti į kelis sunkvežimius, kuriais esą gabenama apie 1800 tonų krovinių: maisto, vandens, medicinos priemonių, elektros generatorių.

Sunkvežimiai buvo iškrauti Luhanske penktadienį vėlai vakare, pranešė Rusijos valstybinė televizija.

Rusijos televizijos kanalai rodė, kaip muitininkai tikrina grįžtančius sunkvežimius ir nustato, kad jie tušti.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė pasišaipė iš Jungtinių Valstijų, kad jose nepranešama apie sunkvežimių sugrįžimą.

„Keista, kad Vašingtonas, kuris visuomet liaupsina savo techninę stebėseną, vis dar nežino, kad Rusijos humanitarinis konvojus jau išvyko iš Ukrainos teritorijos ir yra sugrįžęs į Rusijos Federaciją“, – sakė URM atstovo spaudai pavaduotoja Marija Zacharova, nurodo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Tikimės, kad JAV taip pat ryžtingai ragins abi Ukrainos konflikto puses nedelsiant skelbti paliaubas kaip nušvietė humanitarinės pagalbos temą“, – pažymėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių