Quantcast

Bulgarija pritars naujoms sankcijoms Maskvai, jei Ukrainoje paliaubos žlugs

  • Teksto dydis:

Bulgarija pritars naujoms sankcijoms Maskvai, jeigu pasirodys, kad prorusiški separatistai pažeidžia taikos Ukrainos rytuose susitarimą, pareiškė penktadienį interviu naujienų agentūrai „Reuters“ užsienio reikalų ministras Danielis Mitovas.

Sofija planuoja siųsti humanitarinę maisto ir vaistų vilkstinę konflikto zonoje atsidūrusiems vietiniams bulgarams, bet tokios pagalbos teikimo data priklausys nuo to, kada bus saugu tai daryti, sakė D.Mitovas.

Ukraina krizė bando Bulgarijos, Balkanų šalies, palaikančios istorinius ryšius su Maskvą ir labai priklausančios nuo Rusijos energijos tiekimo, lojalumą.

Dabar būdama NATO ir Europos Sąjungos narė, Bulgarija iki šiol pritarė sankcijoms Maskvai ir įrengs vieną iš šešių naujų NATO vadaviečių, kad būtų sustiprinta anksčiau Maskvai paklusnių valstybių gynyba.

„Šios sankcijos yra vienintelė priemonė, kurią Europos Sąjunga ir transatlantinė bendruomenė apskritai šiuo konkrečiu metu turi, nes niekas nenori karo, o mes tikimės politinio sprendimo, diplomatinio sprendimo,“ – sakė D.Mitovas.

„Bet, žinoma, mes esame pasirengę reaguoti atitinkamai, jeigu susitarimas būtų pažeistas“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Bulgarijakaras UkrainojepaliaubosDanielis Mitovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

OhO

OhO portretas
Jei padvės kaimyno karvė, tada pieną imsiu iš kito ūkininko.

Labai

Labai portretas
visiem aisku kad bulgarijoi fasizmas visada buvo ne paskutinej vietoj.Ir karo laiku bulgarai kariavo hitlerio pusej.Europa jau beveik visa fasistine.Rusijai reikia toliau laikytis nuo fasistines europos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių