Quantcast

B. Netanyahu teigimu, atšaukus vizitą JAV buvo pasiųstas signalas „Hamas“

Teisindamasis dėl atšaukto aukšto rango Izraelio delegacijos vizito, Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pasakė, kad tokiu būdu buvo siekiama pasiųsti žinutę „Hamas“.

B. Netanyahu kanceliarija trečiadienį pranešė, kad Palestinos smogikų organizacija yra tikra, jog, priėmus naujausią JT Saugumo tarybos rezoliuciją, tarptautinės bendruomenės spaudimas neleis Izraeliui išvaduoti įkaitų ir Gazos Ruože sunaikinti „Hamas“.

B. Netanyahu pasakė norįs, kad islamistai žinotų, jog negalima manyti, kad toks spaudimas padarys Izraeliui kokį nors poveikį. „Tikiuosi, jie šią žinutę suprato“, – sakė jis.

Pagal tarptautinę teisę įpareigojančioje rezoliucijoje JT Saugumo taryba pirmadienį pirmą kartą nuo karo pradžios paragino Gazos Ruože „nedelsiant paskelbti paliaubas“. JT institucija taip pat pareikalavo nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus „Hamas“ laikomus įkaitus. JAV savo veto teisės atsisakė, tačiau balsavimo metu susilaikė.

B. Netanyahu į tai atsakė, tuojau pat atšaukdamas Izraelio delegacijos vizitą į Vašingtoną. Stebėtojai šį žingsnį interpretavo kaip tūžmingą reakciją į tai, kad Amerika susilaikė balsuojant. „Mano nuomone, priimdama tokį sprendimą Saugumo taryboje JAV pasielgė labai, labai blogai“, – trečiadienį sakė B. Netanyahu.

Planuoto vizito metu aukšto rango JAV vyriausybės atstovai ketino pristatyti Izraelio delegacijai sausumos puolimo Gazos Ruožo Rafos mieste alternatyvų. Dėl Izraelio kariuomenės veiksmų Gazoje šių dviejų šalių santykiai darosi vis labiau įtempti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paf

Paf portretas
Žydas visada liks žydu. Neveltui juos hitleris auklėjo savu metodu. Deje jų neišėjo išauklėti ;(

Anonimas

Anonimas portretas
Na va...tik užkabink žydą,visi bus kalti,o JIE,kaip visada nukentėjusieji.Ar palestiniečiai ne žmonės?

Pakrante

Pakrante portretas
Elini kartą Amerikonas apsisiko pasaulio akyse,greitai su tokia politika prilygs bagladesui !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių