Quantcast

F. Kukliansky: žydų bendruomenė jaučiasi labai blogai

  • Teksto dydis:

Žydų bendruomenės Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazija nuo pat ryto dirba nuotoliu. Toks sprendimas priimtas prieš kelias dienas gavus grasinimų susidoroti. Apie žydų Lietuvoje saugumą LNK žurnalistė kalbėjosi su šios bendruomenės pirmininke Faina Kukliansky.

– Sėdime tuščioje klasėje Šolomo Aleichemo gimnazijoje, pamokos vyksta nuotoliu, nes „Hamas“ teroristai paprašė savo palaikytojų išeiti į gatves protestuoti. Socialiniuose tinkluose matyti žinutės su raginimais pulti žydų bendruomenes, pulti objektus Lietuvoje. Per 300 žinučių su grasinimais sprogdinti darželius, mokyklas. Kaip jūs visa tai vertinate?

– Taip ir vertiname, kad vaikai mokosi nuotoliu, sinagoga uždaryta. Bendruomenėj praktiškai darbuotojų nėra, įspėtos visos regioninės bendruomenės. Vienu žodžiu, mes esame pasiruošę. Tai nereiškia, kad mes išsigandom, bet normalus žmogus turi bijot kartais. O po to, kas įvyko Izraelyje, mes realiai matome, kad, iš tikrųjų, gali kažkas atsitikti tokio siaubingo, ko visiškai ir nelauki. Todėl, kaip sakoma, atsargumas gėdos nedaro, mes nežinome iki galo visų aplinkybių, kas įvyko Izraely, kiek prisidėjo vietiniai palestiniečiai. Mes nežinome, kokia situacija yra Lietuvoje, ar čia yra daug radikalių žmonių, pasiruošusių pulti ir žudyti. Todėl naudodamiesi ta informacija, kurią mes turim, rekomendacijomis, mes ir imamės visų galimų saugumo priemonių. Be kita ko, noriu pasakyti, kad esu labai dėkinga policijai už parodytą dėmesį ir ypatingai Renatui Požėlai, kuris tikrai dieną naktį skambina ir klausia, kaip mes laikomės.

Kita vertus, žinot, Europoj vyksta nuolatiniai teraktai prieš žydų bendruomenę ir šiandiena baigsis. Para, kaip žinom, turi 24 valandas. Šeštadienį, sekmadienį pamokos nevyksta, gerai, kas bus toliau, sakykim, kad ir su šita mokykla? Tėvai išgyvena, tėvai bijo. Dabar niekas čia selekcijos nedaro, kas žydas, kas ne žydas. Kas užtikrins saugumą mokyklos? Policija atvažiuoja ir išvažiuoja. Nuolatinės apsaugos mokykla neturi. Ir tokie dalykai yra neleistini.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Jūs prieš tai sakėte, kad žydų bendruomenė nėra išsigandusi, yra pasiruošusi. Bet kaip jaučiasi žydų bendruomenė visą šią savaitę?

– Žydų bendruomenė jaučiasi labai blogai. Mums kai kas ir priekaištauja, kad mes nereiškiam užuojautų, kad mes nesigailim aukų. Mes labai gailimės aukų, mes išreiškiam savo užuojautą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Tai Lietuvoje gyvenantys žydai už piš mūsų padovanotus milijardus žydams už kažkokias nepamatuotas skriaudas gali statytis namus Izraelyje ir jaustis saugiais! Kokio velnio jiems gyventi čia ir jaustis nesaugiais? Nesuprantu tokių kurliasnski postringavimų! Kas juos prievarta laiko čia, tokioje nesaugioje, vis skriaudžiančioje žydus Lietuvoje? Na, vienąkart reikia užbaigti su tuo skriaudžiamųjų ir nesaugiųju statusu!:Nebenorime vis mokėti ir mokėti jums! O dar ir klausytis jūsų "zyzimo"!

JIs

JIs portretas
Tiek žydelka milijonų iš mūsų puskvailių gavo ir vis nepatenkinta????

Pirmyn

Pirmyn portretas
Kuklianskė jau gimė nepatenkinta ir blogai besijaučianti, tai čia niekam ne naujiena.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių