Quantcast

Vyriausybė siūlo nebedrausti nepilnamečiams pasakoti apie LGBTQI

Vyriausybė siūlo Seimui atsisakyti įstatymo nuostatos, kad informacija apie LGBTQI žmonių santuokas daro neigiamą poveikį nepilnamečiams.

Tokias trečiadienį teikė Teisingumo ministerija, reaguodama į Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimą, kuriuo pripažinta, kad Lietuva pažeidė Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos nuostatas, susijusias su saviraiškos laisve.

„(Priėmus įstatymą – BNS) Lietuva išvengtų Europos Komisijos teisės pažeidimo, ką turi dabar Vengrija“, – žurnalistams sakė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Bylą Strasbūro teisme iškėlė dabar jau mirusi rašytoja Neringa Macatė, kuri ginčijo Lietuvoje sustabdytą jos knygos „Gintarinė širdis“ leidybą.

Pasakų rinkinį, kuriame aprašomi tos pačios lyties asmenų santykiai, 2013 metais išleido Lietuvos edukologijos universitetas, tačiau po kelių mėnesių knygos platinimą sustabdė.

Tokį sprendimą universitetas grindė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos raštu, kuriame N. Macatės knyga įvardyta kaip daranti žalą vaikams iki 14 metų. Tuo metu tarnyba savo poziciją aiškino galiojančiu teisiniu reguliavimu.

Toliau kapanosimės, kur esame dabar. Siekiame, kad ta spaudos laisvė Lietuvoje būtų tikra, reali.

Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatyme numatyta, kad neigiamą poveikį darančiai informacijai priskiriama tokia, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Būtent šios nuostatos Teisingumo ministerija ir siekia atsisakyti.

Jei pataisoms pritars Vyriausybė, jos keliaus į Seimą, kur ministerijos iniciatyvą parlamentarai vertina skirtingai ir prognozuoja, kad šio klausimo svarstymas gali tapti dar viena takoskyra kaip Stambulo konvencijos ratifikavimas ar civilinės sąjungos įteisinimas.

Savo ruožtu Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė teigė besitikinti, kad šios nuostatos pašalinimas iš įstatymo santykių koalicijoje nepablogins.

„Tai yra Vyriausybės projektas, tai Vyriausybės projektui tikimės vieningo palaikymo“, – kalbėjo ji.

A. Armonaitė teigė kol kas neskaičiavusi galimo palaikymo Seime, tačiau tvirtino, kad „bus labai blogai“, jei įstatymo pataisoms parlamentarai nepritars.

„Toliau kapanosimės, kur esame dabar. Siekiame, kad ta spaudos laisvė Lietuvoje būtų tikra, reali“, – sakė A. Armonaitė.


Šiame straipsnyje: LGBTQILGBTNepilnamečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kam

kam portretas
mums priešai išorėje, jei turim tokią vyriausybę su tokiais siūlymais. Tokiu atveju reikia pradėti pasakoti ir aiškinti, kad yra sergantis nesugebantis savęs pažinti, identifikuoti lytimi, psichinis sutrikimas , ligų kataloge (F64-F66) registruotomis ligomis, o kitaip anomalija ir ką daryti tokį sutikus, geriausia pasiūlyti kreiptis į gydytojus, nes sutrinka psichiką ir pagalba reikalinga gydytojų. Bet mūsų vyriausybė siūlo aiškinti , kad tai norma? Liga? Psichinė? Po kam Lietuvą parduodat?

kas jiems rūpi

kas jiems rūpi portretas
Istorijų su šaikos pedofilų nuotykiais Utenoje ir Čilėje, ir vaikų stovyklose dar neužmiršome, tik apie tai kalbėti negalima, nes bauda 9 000

Anonimas

Anonimas portretas
Ko gero reik tepti slides is tuos "demokratiskos" salies. Greit paskutines kelnes numaus su savo mokesciais, ir dar prie vaiku jau savo pidarskus letenos kisa
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių