Quantcast

Vilniuje baigiama statyti didžiausia pasaulyje piramidė iš monetų

  • Teksto dydis:

Lietuvos banko Pinigų muziejuje Vilniuje šeštadienį baigiama statyti monetų piramidė, sudaryta iš vieno milijono lietuviškų vieno cento monetų.

Idėjos autoriai, fizikos studentai Vytautas Jakštas ir Domas Jokubauskis teigia, kad tai yra didžiausia pasaulyje piramidė, pastatyta iš monetų, o jos statyba tapo simbolišku atsisveikinimu su litu, kurį nuo sausio 1-osios keičia euras.

„Pradžioje galvojome surinkti kibirą centų, vėliau jų daugėjo, kol tai tapo piramide, pasaulio rekordo siekimu. O kol surinkome, atėjo ir euras, tad tai bus ir simbolinis atsisveikinimas su litu“, - BNS sakė V.Jakštas.

Anot jo, iš viso buvo surinkta kiek daugiau, nei reikėjo - 1 mln. 50 tūkst. monetų. Piramidei statyti iš viso bus panaudota 1 mln. 935 monetos. Statinį ketinama užbaigti šeštadienį, apie 14 val.

Visos surinktos monetos vėliau bus paaukotos projekto idėją palaikančiam Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondui „Pagalba Lietuvos vaikams“, kuris rūpinasi jaunųjų talentų ugdymu.

Dėlioti monetas į piramidę padėjo kelios dešimtys savanorių, statinys buvo sukurtas per mažiau nei tris savaites.

Piramidės aukštis sieks 1,13 metro, ji svers 831 kilogramą.


Šiame straipsnyje: pinigaimonetos centasrekordas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdasj

Algirdasj portretas
Tokia maža moneta kaip centas gali suburti žmones kilniam tikslui, tai galimybė šiuo projektu paremti gabius vaikus. Taip pat galimybė pagarsinti Lietuvos vardą, bei Lietuvos valiutos vardą pasaulyje. Tai siekis ne tik studentams bet ir apskritai Lietuvai, patekti į Guinnesso rekordų knygą. „TAVO CENTAS GALI!“ Žurnalistų labai akcentuojamas valiutos pasikeitimas Lietuvos tai daugiau sutapimas, nei esmė šiame projekte. Šios idėjos sumanytojai Domas ir Vytautas prieš penketą metų tikrai nemąstė apie litų keitimą į eurus.

ECH

ECH portretas
O aš nei 10 eurų nebūsiu spėjęs surinkt po vieną centą, nedaug trūko:D

Čiubaka

Čiubaka portretas
O piramidė super
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių