Quantcast

Trečiadienį Lietuvoje kauks sirenos

  • Teksto dydis:

Trečiadienį prieš vidurdienį Lietuvoje bus tikrinama Perspėjimo sistema: gyventojai girdės sirenų gausmą, gaus trumpuosius perspėjimo pranešimus į mobiliuosius telefonus

Trečiadienį prieš vidurdienį Lietuvoje bus tikrinama Perspėjimo sistema: gyventojai girdės sirenų gausmą, gaus trumpuosius perspėjimo pranešimus į mobiliuosius telefonus, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Patikrinimas vyks 11.52 val., sirenos juo metu kauks tris minutes. Patikrinimui pasibaigus, per Lietuvos radijo ir televizijos programas arba regionines ir vietines radijo programas gyventojams bus skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų jungimo pradžia, ir tęsis iki 12.03 val. Pranešimai bus kartojami kas 1 minutę.

Perspėjimo pranešimai siunčiami visiems mobiliojo ryšio tinklo vartotojams, tačiau gali būti priimami tik tais telefonais, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją. Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, šalies gyventojai perspėjami įjungus sirenas ar pranešimais į mobiliuosius telefonus.


Šiame straipsnyje: pavojusevakuacijasirenos

NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
Šilainiai girdėjo puikiai

komedija

komedija portretas
Kaune kaukti sirenos turi dėl tokių Kauno miesto garbės piliečių...kaip p. Kvasnevskis:) Beje, kodel "Kauno diena" apie tai neužsimena? Nejaugi nežino?:) http://www.komentaras.lt/naujienos/nutyleti-faktai-kas-sieja-m-burokeviciu-ir-buvusi-lenkijos-prezidenta-a-kvasnievski-lenku-autonomija-lietuvoje-ir-kgb?lang=

lytas

lytas portretas
nei karto Pilaitėi negirdėjau ,gal jos nebylios.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių