Quantcast

Tragiška 15-mečio lietuvio mirtis Šveicarijos Alpėse: užfiksuota pražūtinga lavina

  • Teksto dydis:

Vietos policija patvirtino dar dviejų aukų, pirmadienį žuvusių Šveicarijos Alpėse, tapatybes, tai – 25-erių kanadietė ir 58-erių šveicaras. Pirmoji policijos nustatyta auka buvo 15-metis JAV gyvenantis lietuvis Aleksas Beiga.

Kaip skelbia portalas „Snow Brains“, balandžio 1 d. apie 14 val. slidinėjimo kurorte, netoli Riffelbergo, Zermatte, nuslinko sniego lavina. Portalas pažymi, kad slidininkai turi žinoti, kad šios vietos – nepatruliuojamos ir joms netaikoma lavinų kontrolė, išskyrus tas vietas, kurios būtinos saugumui užtikrinti.

Likus dviem parom iki nelaimės, Zermatte iškrito 87 centimetrai sniego, tad lavinos rizika buvo didelė. Be to, buvo paskelbti įspėjimai vengti zonų už trasos ribų.

„Tai, kas įvyko pirmadienį, mane labai nustebino. Joks kalnų gidas nebūtų slidinėjęs šiame šlaite. Žmonės tapo nenuspėjami“, – Šveicarijos laikraščiui „Nau“ sakė buvęs Zermatto „Mountain Rescue“ vadovas Bruno Jelkas.

Teritorijoje buvę žmonės būtų turėję nepaisyti mirksinčių šviesų ir ženklų, įspėjančių apie lavinos pavojų.

„Man atrodė, kad kai slinko lavina, ant šlaito buvo keli žmonės“, – vietos leidiniui „Blick“ sakė vienas liudininkas.

Sniego lavina buvo užfiksuota vaizdo įraše, kuriame matyti, kaip didžiulis kiekis sniego krenta šlaitu žemyn.

Vietos žiniasklaida patvirtino, kad per Velykų savaitgalį iškrito daug sniego, o kalnuose siautėjo stiprūs, „uraganiniai“ vėjai.

Žuvusiojo A. Beigos tėtis – buvęs Lietuvos plaukikas Nerijus Beiga, dalyvavęs 1996 m. ir 1992 m. vasaros olimpinėse žaidynėse.

A. Beiga irgi buvo plaukikas, slidinėjimo bei snieglenčių klubo narys. Jo šeima gyvena Ilinojaus valstijoje (JAV).

Joks kalnų gidas nebūtų slidinėjęs šiame šlaite. Žmonės tapo nenuspėjami.

„Jis žinojo, kada būti rimtam, kada būti juokingam, kada pasakyti pokštą ar tai, ko galbūt nenori girdėti – ypač savo komandos draugams“, – „CBS News“ sakė A. Beigos plaukimo treneris Toddas Capenas.

15-metis labai laukė kelionės į Šveicarijos kalnus per pavasario atostogas.

„Jis kalbėjosi su būriu savo komandos draugų apie tai, kaip jis nekantrauja vykti į šį Šveicarijos kurortą“, – sakė T. Capenas.

Artimi šeimos draugai „CBS News“ teigė, kad žuvusiojo A. Beigos šeima buvo per daug emocinga, kad galėtų kalbėtis su žiniasklaida.

Antradienį buvo sukurta „GoFundMe“ paskyra, skirta palengvinti šeimos finansinę naštą Alekso kūno gabenimui.

Dėl mirčių Šveicarijos prokurorai ir vietos policija pradėjo tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Žmogus paprastai įsivertina rizikas ir priima sprendimą slidinėti, pvz.- Druskininkuose- saugu, nebrangu ir žinai, kad grįši namolio, o tampyti liūtą už ūsų gali ne kiekvienas, o štai lietuvių kilmės amerikonas pabandė. Užuojauta tėveliams ir kitiems artimiesiems, nu ką dabar padarysi, kaip toje Pugačiovos dainoje- gyvenimo pasukti atgal neįmanoma.

Anonimas

Anonimas portretas
Baisiai čia man žuvęs kažkoks jankių pusprotis ..

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tai gal dabar, ir pagaliau, po tokios nelaimės jau ir kiti žinos, kad didelių kalnų papėdėse kartas nuo karto nuslenka sniegas ir nusineša žmonių gyvybes. Baikit, nemanau.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių