Quantcast

Prokurorai atsisako pradėti tyrimą dėl galimo PAGD lėšų iššvaistymo

  • Teksto dydis:

Prokurorai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl auditorių išvados, esą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) galėjo iššvaistyti pusę milijono litų, skirtų gyventojų perspėjimo apie pavojų sistemos priežiūrai.

Kaip nurodoma Vilniaus apygardos prokuratūros rugpjūčio 21-osios sprendime, ikiteisminį tyrimą atsisakyta pradėti , nes „nebuvo padaryta nusikalstama veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“.

Valstybės kontrolė, atlikusi finansinį PAGD auditą bei įrodymus perdavusi prokurorams, su tokiu sprendimu nesutinka. Jos atstovai BNS nurodė, jog Vilniaus prokurorų sprendimas yra apskųstas Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Auditas parodė, kad 2013-aisiais PAGD sudaryta 1,4 mln. litų gyventojų perspėjimo apie pavojų sistemos priežiūros sutartis - pagal ją 2013-aisiais įsigyta paslaugų už 0,5 mln. litų. Tačiau auditorių nuomone, už minėtas paslaugas tai pačiai bendrovei jau buvo sumokėta sudarius su ja 15 mln. litų sistemos priežiūros sutartį dar 2011-aisiais.

VK skunde nurodo, kad prokurorai atsisakė atlikti ikiteisminį tyrimą neįvertinę, ar pagal sudarytas sutartis faktiškai buvo nupirktos tos pačios paslaugos ir tokiu būdu išvaistytos valstybės biudžeto lėšos, išsamiai nepatikrinę visų VK nurodytų aplinkybių apie galimą nusikalstamą veiklą.

VK nuomone, prokurorai tik paviršutiniškai įvertino sutarčių tekstus, tad padarė nepagrįstą išvadą, kad abi sutartys buvo sudarytos dėl skirtingų paslaugų teikimo.

PAGD atstovai taip pat laikosi nuomonės, kad pirmąja sutartimi buvo suteiktos garantinės priežiūros, antrąja - sistemos palaikymo paslaugos.

Šiuo metu PAGD rengiasi skelbti naują sistemos priežiūros konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių