Quantcast

Naujausia apklausa: smuko visuomenės pasitikėjimas policija ir Vyriausybe

Kovo mėnesį labiausiai, 4 ir 3 procentiniais punktais, smuko visuomenės pasitikėjimas policija ir Vyriausybe. Tuo metu antrą mėnesį iš eilės augo visuomenės pasitikėjimas bažnyčia.

Šių metų kovo 15–25 dienomis. ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimo kompanija „Baltijos tyrimai“ teiravosi Lietuvos gyventojų, ar šie pasitiki įvairiais šalies institutais.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad, kaip ir praėjusį mėnesį, visuomenė labiausiai pasitiki Lietuvos kariuomene, policija ir Prezidento institucija.

Palankiausiai Lietuvos gyventojai ir toliau vertina kariuomenę. Ja pasikliauja 77 proc. gyventojų, 19 proc. sakė kariuomene nepasitikintys, o 4 proc. neturintys nuomonės.

Nepaisant kovą kritusio pasitikėjimo, antroje reitingų lentelės vietoje toliau rikiuojasi policija, kuria nurodė pasitikintys 72 proc. apklaustųjų. 24 proc. teigė nepasitikintys šią institucija ir 4 proc. nuomonės neturėjo.

Tarp pasitikėjimo lyderiu išlieka ir Prezidento institucija. Trečioje reitingo pozicijoje esančia institucija nurodė pasitikintys 68 proc. respondentų, 26 proc. sakė nepasitikintys, dar 6 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės.

Antrą mėnesį iš eilės šoktelėjo pasitikinčių Bažnyčia dalis. Vos vienu procentiniu punktų nuo Prezidento institucijos atsiliekančia bažnyčia nurodė pasitikintys 67 proc. apklaustųjų,  25 proc. išreiškė nepasitikėjimą, 8 proc. nuomonės neturėjo.

Tarp labiausiai pasitikėjimą keliančių institucijų vietą užsitikrino ir „Sodra“. Penktoje reitingų lentelės vietoje esančia institucija pasitikėjimą išreiškė 64 proc. respondentų, 29 nurodė nepasitikintys, 9 proc. – neturi nuomonės.

Pusė ar daugiau apklaustų gyventojų taip pat nurodė, kad jie pasitiki savivaldybėmis (57 proc. pasitiki ir 35 proc. nepasitiki) ir Lietuvos žiniasklaida (50 proc. pasitiki ir 45 proc. nepasitiki).

Pasitikėjimo šalies institucijomis reitingo gale rikiuojasi teismai, Vyriausybė ir Seimas, kuriuos visuomenė labiau vertina neigiamai.

Apklausos duomenimis, teismus teigiamai vertino 36 proc. gyventojų, o daugiau nei pusė – 52 proc. – neigiamai.

Kovą 3 procentiniais punktais sumenko ir pasitikėjimas vyriausybę. Tik 30 proc. – nurodė, kad pasitiki Vyriausybe. Daugiau kaip dvigubai– 66 proc. – nurodė, kad Ministrų kabinetą vertina neigiamai. 4 proc. respondentų nuomonės neturėjo.

Menkiausiai gyventojai kliaujasi Seimu – vos 24 proc. apklausos dalyvių nurodė pasitikintys parlamentu, kai 71 proc. teigė priešingai. Dar 5 proc. gyventojų teigė neturintys nuomonės.

2024 metų vasario mėnesį Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos Tyrimai“ atliko tyrimą „Lietuvos Barometras“. Jo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1115 Lietuvos gyventojų (18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 111 atrankos taškų.

Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida – iki 2,9 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fritz

Fritz  portretas
Man asmeniskai pasitikejimas policija(saknys is CCCP milicijos) nesmuko. As jo niekada neturejau. Maza viltis rusena jaunuose polic kadruose, jei jie ne is milicininku dinastijos.

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷ portretas
Policija? Pasityket??????????? Anekdotas

Julija

Julija portretas
O kada jis buvo aukštas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių