Quantcast

NATO energetinio saugumo kompetencijos centre – mokymai atremti atakas

  • Teksto dydis:

Vilniuje veikiančiame NATO energetinio saugumo kompetencijos centre vyksta ypatingos svarbos energetinės infrastruktūros apsaugos kompiuterinės pratybos.

Nuo antradienio iki ketvirtadienio bus tikrinami valstybinių institucijų planavimo, prevencijos ir reagavimo procesai susiklosčius ekstremalioms situacijoms ir pasiūlyti sprendimai, kaip pagerinti šiuos procesus, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Tai pirmosios tokio pobūdžio NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro organizuojamos pratybos, kuriose be NATO šalių atstovų dalyvauja ir Stambulo bendradarbiavimo iniciatyvos šalių – Kataro ir Jungtinių Arabų Emyratų – atstovai.

Per pratybas specialistų grupės pagal iš anksto parengtus scenarijus spręs, kaip užtikrinti ypatingos svarbos energetinės infrastruktūros objektų apsaugą teroristinių ar kibernetinių atakų atvejais, tikrins institucijų sąveiką tokių atakų metu.

Anot KAM pranešimo, tikimasi, kad pratybos padės nustatyti galimas spragas ypatingos svarbos energetinės infrastruktūros apsaugos procedūrose, padės įvertinti institucijų pasirengimą galimoms grėsmėms.

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro Vilniuje pratybose dalyvauja specialistai iš Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Arabų Emyratų, Kataro, Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos ir Turkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių