Quantcast

L. Walesos žmona: norėčiau, kad ir Lietuvoje būtų dvikalbiai užrašai

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidento Lecho Walesos (Lecho Valensos) žmona Danuta Walesa tikina svajojanti, kad Lenkija ir Lietuva bendrautų kaip šeima ir kad Lietuvoje būtų galima išvysti vietovardžių užrašus dviejomis kalbomis, kaip yra Lenkijoje.

„Svajoju, kad Lietuva ir Lenkija būtų kaip brolis ir sesuo, ar kaip du broliai ir dvi seserys, kad čia gyvenantys lenkai jaustųsi labai gerai, kad lenkai ir lietuviai vieni kitus gerbtų. Kad atvažiavus į Lietuvą užrašai būtų ir lenkiškai, ir lietuviškai - taip, kaip šeimoje“, - antradienį Vilniuje žurnalistams sakė D.Walesa.

Buvusio Lenkijos prezidento žmona Lietuvoje lankosi jau ketvirtąjį kartą. Ji į Vilnių atvyko pristatyti spektaklį „Danuta W“, pastatytą pagal jos pačios autobiografinę knygą „Svajonės ir paslaptys“, kurią parengė žurnalistas Piotras Adamowiczius (Piotras Adamovičius).

Autobiografijoje autorė pasakoja apie save, savo šeimą ir audringą pastarųjų dešimtmečių Lenkijos istoriją.

D.Walesa, pristatydama spektaklį, taip pat tvirtino, kad jos knygoje apie lenkų ir lietuvių santykius neužsimenama.

Antradienį Vilniuje rodomame monospektaklyje D.Walesos vaidmenį sukūrė žymi lenkų aktorė ir režisierė Krystyna Janda (Kristina Janda), ji dažnai vadinama režisieriaus Andrzejaus Wajdos (Andžėjaus Vaidos) mūza.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Tai jei kaip broliai ir seserys, tai laikas lenkams ismokti lietuviskai. Nes labai daug lietuviu moka lenkiskai. Taigi nereikes jokiu dvigubu uzrasu. Manau, kad troskimas, kad Lietuvoje butu lenkiski uzrasai reiskia, kad ji nori, kad Lietuva taptu Lenkija, na lygiai taip pat kaip okupantas, tarptautinis banditas, agresorius Putinas nori, kad Ukraina taptu Rusija! Dar ka reiskia toks ponios noras, reiskia, kad NEGERBIA Lietuvos ir turetu i cia nebuti ileista. Begediski norai, kurie laikui begant isvirsta i agresija. Jei lenkai noretu is tikro brolisko ir seserisko bendravimo, tai reikia, kad Lenkijos kariauna issinesdintu is okupuotu Lietuvos teritoriju - Seinai, Punskas, Balstoge, Vygirai ir t.t. Va tada tikrai suprasciau lenka.... padare skriauda ir atitaise. O dabar dar gilina ta skriauda savo slyksciais sumanymais.

o

o portretas
dar geriau kai lenkai visą savo vyriausybę susodino į vieną lėktuvą paskutiniam skrydžiui...jų norai didesni už juos pačius.artistai

taip

taip portretas
NA CHAMAS SAKO MUMS KLAUPTIS,SUVALKUS PAVOGE,VYTAUTO KARUNA PAVOGE,VILNIU OKUPAVO,SAUDE LIETUVIUS,ZALGIRIO MUSI PASISAVINO SAU LAIMEJIMUS,NUNUODIJO BARBORA,PASISAVINO ADAMA MICKEVICIU SAU JUK PONAS TADAS EPAS BUVO SKIRTAS LIETUVAI,PRIE KO CIA LENKIJA,LIETUVA TEVYNE MANO TU BRANGESNE, UZ MANO SVEIKATA,DABAR VEL KAZOKS BRIEDAS PISDULSKIO VELES EIN DAR DRYSTA AISKINT KITAI VALSTYBEI GATVES UZDET O PO TO MOKINKIT POLSKU SVEPLIU KALBU O PO TO AUTONOMIJOS ANE,JUKUNIJOS NEBER IR KARUNOS NEBER NET PASKUTINIS KARALIUS ATSISAKE SOSTA IR PABEGO PAS JAKATARINA I RUSIJA IR VALSTYBES SUBYREJO,TEGUL JIE ATSIPRASO UZ OKUPACIJAS,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių