Quantcast

Kauniečiai kartu su visa Lietuva stojo į Baltijos kelią

Pakartoti Baltijos kelią šeštadienį susirinko tūkstančiai žmonių. Tarp jų buvo ir nemažai kauniečių.

Renginys „Baltijos kelio sąšauka“ prasidėjo nuo pat ryto. Šįkart buvo renkamasi į iš anksto paskelbtus punktus, nesiekiant suformuoti vienalytės grandinės ištisai šalies.  Prieš dvidešimt penkerius metus ranka rankon sustojo trijų Baltijos šalių gyventojai, taip pareikšdami apie savo vienybę kovoje dėl laisvės.

„Baltijos kelio sąšaukų“ maršrutas prasidėjo Vilniaus Katedros aikštėje ir baigėsi prie Lietuvos ir Latvijos pasienio Saločiuose. Pagrindinė delegacija, vežusi palaimintos duonos ir palinkėjimų Lietuvai knygą, visus punktus aplankė beveik per 10 valandų.

Kauno miesto ir rajono gyventojai buvo kviečiami rinktis 104,9 automagistralės Vilnius-Panevėžys kilometre, prie koplytstulpio netoli Šilų.

„Tuomet Baltijos kelyje tiesiogiai nestovėjau, nes sūnus buvo po operacijos ir silpnai jautėsi. Bet stovėjome susikibę už rankų su vaikais, nors ir būdami namuose Kaune“, – prisiminė Nijolė Abišalienė ir pridūrė, jog vyras – Persitvarkymo Sąjūdžio narys Aleksandras Abišala namuose neliko, nes prisidėjo prie šios istorinės akcijos organizavimo.

„Smagu, kad susirinko tiek daug kauniečių“, – nužvelgė besišypsančią, tarpusavyje besišnekučiuojančią, besiklausiančią koncertų minią bei ilgą automobilių, autobusų eilę kelkraštyje. 

Vienas renginio akcentų – palinkėjimų Lietuvai rašymas. „Palinkėčiau doros“, – teigė N.Abišalienė. Kiek atokiau scenos ant žolės sėdėjusios 12-metės moksleivės sakė linkėtų, kad Lietuva ir toliau būtų tokia graži bei kad joje visada būtų taika.

Į minėjimą čia atėjo ir nemažai aplinkinių gyventojų. „Per Baltijos kelią tuomet man buvo 7 metai. Atsimenu, kad buvo labai smagu su visais stovėti, buvo labai daug žmonių. Neatsimenu, kiek laiko prabuvome, bet tikrai neprailgo“, – kalbėjo Jūratė Mulevičienė, ant rankų laikiusi dar nė pusantrų metukų neturinčią dukrytę.

„Nuotrauką iš Baltijos kelio, kurioje esu ir aš, tuomet išspausdino ir „Kauno diena“. Esu ta mergaitė su megztu sarafanu“, – į detales leidosi jauna trijų vaikų mama, kol vyras su dviem sūnumis mėgavosi renginiu ir geru oru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepatriotams

nepatriotams portretas
man tai keista: sėdi ir rypauja, verkia, kad Lietuvoje negera gyventi. nepatinka - varykit. Anksčiau irgi varydavo į BAMą, Kazachstano plėšinius. Manau, kad dsauguma tų, kurie šiandien gyvena Lietuvoje, ją myli. Žinoma, problema tik dėl likusiųjų neaktyvumo. Įsivaizduokite, jei visi būtų aktyvūs piliečiai, aktyviai dalyvautų diskusijose, aktyviai dalyvautų rinkimuose, tai ir visokių dundukų neišrinktų. ir greičiau paseiktume Vokietijos lygį..

Renė

Renė portretas
Jei reiktų, į Baltijos kelią ir vėl susirinktų milijonas.O tie,kurie sakosi nebestotų į Baltijos kelią,atseit labai nusivylę,jie,be abejo,ir tada tam kely nebuvo.Nevykėliams niekada nėra gerai.Ir toliau jie tik dejuoja,nes nieko kito ir nesugeba.

tam jankis

tam jankis portretas
na ir suvokimas tavo, kaip mąstančio ne pilnu pajėgumu, juk buvo rašoma apie buvusį Baltijos kelią, nes dar tvyrojo baimė ir netikrumas. Todėl nesistebiu, kad tokie, kaip tu, yra pilni aklo įniršio, pavydo ir apakinti samogono maukimo rezultatų. taigi, janki, kreipkis į putino vardo psichiatrinę maskvoje, ten dar yra vietų kitiems komentatoriams - putkiniečiams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių