Quantcast

J.Olekas žinių dėl vokiškų haubicų laukia artimiausiu metu

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia, kad kol kas negavo iš Vokietijos žinių dėl galimybės Lietuvai įsigyti savaeigių haubicų. Tai, pasak jo, yra derinama ekspertų lygiu ir jis žinių laukia artimiausiu metu.

„Mes esame kalbėję su vokiečių parlamentiniu sekretoriumi ir mes pageidaujame įsigyti (haubicų - BNS), esame pateikę pirminį kreipimąsį raštu bei pavedėme ginkluotės direktoriams, kad jie suderintų detales, apsitartų, tai dabar laukiam atsakymo“, - BNS sakė J.Olekas.

Vokiečių savaitraštis „Der Spiegel“ šeštadienį pranešė, kad Vokietija yra pasiruošusi parduoti Lietuvai savaeigių haubicų. Gynybos ministro pavaduotoja Katrin Suder (Katrina Zuder) sakė per Gynybos komiteto posėdį, kad tokios ginkluotės bus galima parduoti Lietuvai, nes Vokietijos ginkluotosios pajėgos jos turi pakankamai.

J.Olekas kol kas neatskleidė, kiek haubicų norima įsigyti: „Kol kas, kol neturime oficialių pasiūlymų, apie kiekius ir kainas nekalbame. Kai turėsime visus pasiūlymus, tada pranešime. Kalba eina apie kelioliką haubicų“.

Prieš savaitę pasirodė informacija, kad Vokietija nesiruošia parduoti haubicų Lieuvai, tačiau vėliau buvo paneigta.

„Ten, kaip žinote, buvo paneigta antis, provokacija, o vokiečiai dar kartą Vyriausybėje patvirtino, kad jie remia mūsų kariuomenės modernizaciją“, - sakė J.Olekas.

Vienas Vokietijos gynybos ministerijos atstovas, pasak „Der Spiegel“, sakė, kad Lietuva dar nėra pateikusi oficialaus prašymo, bet Vilnius teiravosi dėl tokios galimybės, o Berlynas yra pasiruošęs padėti.

Lietuva, kaip ir Latvija ir Estija yra susirūpinusi dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir Maskvos palaikymo prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, baimindamasi, kad tie veiksmai galbūt žymi platesnes Rusijos pastangas susigrąžinti įtaką kitose buvusiose Sovietų Sąjungos teritorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Lietuvos Valstybės gynimo tarybos pasiūlymas: Netoli Latvijos sienos pastebėti modernūs Rusijos naikintuvai. Visiems Lietuvos vyrams su aukštuoju išsilavinimu skubiai mesti darbus, paskolas ir vaikus, bei devynis mėnesius miškuose mosuoti šakėmis. Tegul priešas žino mūsų proto lygį. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Ar jos

Ar jos portretas
bent šaudo?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių