Quantcast

Į Haitį išvyksta lietuviai UNICEF ambasadoriai

Rugpjūčio pradžioje į Haitį išvyksta ketvirtoji UNICEF projekto „Už kiekvieną vaiką“ misija. Žinomi šalies žmonės už lietuvių suaukotas lėšas mėgins suteikti skurstantiems vaikams būtiniausią pagalbą.

Prieš daugiau nei ketverius metus Haitį nusiaubė 7 balų stiprumo žemės drebėjimas, tą kart žuvo per 300-tus tūkstančių žmonių, apie milijonas nukentėjo. Jungtinių Tautų duomenimis Haitis skurdžiausia pasaulio šalis. Būtent į ją vyksta ketvirtosios UNICEF misijos dalyviai.

„Jų pagrindinis tikslas yra susitikti su vaikais, įsigilinti į jų problemas, susipažinti su kokiomis problemomis jie susiduria ir pasižiūrėti, ką UNICEF daro, kad jiems padėtų ir ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad padėtume išgelbėti vaikų gyvenimą. Dėmesį kreipsime į vaikų išgyvenimą – skiepai, švaraus geriamo vandens nebuvimas, prasta mityba – tam ir bus skiriami pagrindiniai pinigai“, – sako „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

UNICEF misijos dalyviai jau lankėsi Kambodžoje, Siera Leonėje ir Tanzanijoje.

„Gerus darbus daryti nėra lengva, bet paskui vis tiek patiri satisfakciją, kad prasmingas tavo gyvenimas. Jeigu gali padaryti gerą darbą šiandien – daryk“, – sako UNICEF geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė.

Misijos dalyvius išlydėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių