Quantcast

Daugiau nei 300 kg sveriantis kaunietis: didžiausia mano baimė – nueiti miegoti ir neatsikelti

  • Teksto dydis:

„Didžiausia mano baimė? Nueiti miegoti ir neatsikelti arba, kad turės su kranu iškelti“, – prisipažino 31-erių kaunietis Tomas Maročka. Ar galite įsivaizduoti, kaip atrodytų jūsų gyvenimas, jei su savimi visą laiką turėtumėte nešiotis daugiau nei ketvirtį tonos sveriantį akmenų maišą? Tomui jo kūnas jau senokai tapo savotišku kalėjimu.

Dviejų metrų vyras sveria daugiau nei 300 kg, jam sunku užsirišti batus, apie maudynes vonioje jis tegali pasvajoti, vargas net atsikelti nuo sofos, o nužingsniavus vos kelias dešimtis metrų tenka stabtelėti ir pailsėti.

„Nuo... Iki...“ laidos rengėjai T. Maročką kalbino likus vos kelioms dienoms iki specialios procedūros. Jos metu pilvo chirurgas T. Maročkos skrandyje patalpino ir išpūtė specialų balioną. Balionas turėjo padėti jaunam vyrui greičiau pajusti sotumą suvalgant mažesnes porcijas. Jis bus operuojamas, skrandis mažinamas chirurginiu būdu, kai pavyks numesti 10 proc. savo svorio.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Vienas gydytojo prašymų prieš konsultaciją buvo pasisverti, todėl su T. Maročka laidos rengėjai vyko į Kaune esančią metalo supirktuvę. Įprastos svarstyklės T. Maročkos nepasvertų, tad tikslius skaičius jis gali sužinoti tik užlipęs ant specialių svarstyklių, skirtų sverti ligonius kartu su lovomis, iš kurių jie patys išlipti nebepajėgia, arba pramoninėse vietose. Filmavimo dieną su drabužiais T. Maročka svėrė 306,5 kilogramo.

Patyčias T. Maročka patirdavo visur, kur tik eidavo – gatvėje, kieme, mokykloje, būreliuose, o susitaikyti su jomis padėjo supratimas, kad kitaip tiesiog nebus. Dvyliktoje klasėje T. Maročka svėrė jau gerokai daugiau nei 100 kg.

Neretai patyčių sulaukiantys žmonės suserga depresija arba panyra į priklausomybių liūną. T. Maročkai išsigelbėjimu tapo humoro jausmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ASTA

ASTA portretas
svarbu,kad ryzaisi pokyciams,super,lauksime Taves ekranuose po pusmecio.....,nekreipk demesio i piktus komentatorius,aciu,kad esi ,kad isdrisai apie savo problema prabilti...laikykis,bus viskas gerai,tik teks ideti daug darbo

Z

Z portretas
Gandonai žurnalistai,baikit tyčiotis iš žmogaus

Runa

Runa portretas
Vaikelį,susiimk save į rankas,negalima sau leisti valgyti kiek uzsimanai,esi gražus vaikinas ir taip nekenkti savęs nieko nereikia daryti tik nustok valgyti savaitę,mėnesį,metus pamatysi rezultatą
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių