Quantcast

Buvęs „Snoro“ vadovas R. Baranauskas turės grąžinti beveik 5 mln. litų

  • Teksto dydis:

Žlugusio banko „Snoras“ buvęs vadovas Raimondas Baranauskas turės grąžinti 1,35 mln. eurų (4,66 mln. litų), kuriuos jis, 2011 metų lapkritį apribojus „Snoro“ veiklą, pervedė į savo sąskaitą užsienio banke.

Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė buvusio bankininko skundą dėl 2013 metų liepos 4 dienos jam nepalankios Vilniaus apygardos teismo nutarties, pranešė tesimas.

„R.Baranauskui priklausančių lėšų pervedimas buvo atliktas Lietuvos bankui apribojus banko „Snoras“ veiklą ir R.Baranauskui žinant apie šį apribojimą. Buvęs banko vadovas žinojo apie taikomą banko veiklos ribojimą, tačiau vis tiek iš banke esančios sąskaitos atliko 11 vietinių ir tarptautinių mokėjimo pavedimų, įskaitant ir priteistą 1,35 mln. eurų sumą“, - teigiama teismo pranešime.

Anot teismo, R.Baranauskas siekė kuo skubiau, iki realaus ribojimų taikymo momento, atsiimti lėšas iš „Snoro“.

Pinigus tuometinis banko „Snoras“ prezidentas ir valdybos pirmininkas R.Baranauskas nurodė pervesti į Ukrainos banko „Conversbank“ sąskaitą. Buvo atlikta 11 pavedimų, o tikslą pasiekė tik vienas – mokėjimas dėl 1,35 mln. eurų sumos.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatoriams

komentatoriams portretas
tikrai uz visus aferistus turi atsakyti p.D.Grybauskaite? Ar Jus sugebetumete viska sekti viska kontroliuoti , kiek galiu turi vienas asmuo ? Pradekime nuo saves ir isnyks tokie kaip snoro vadovai ir ju visa komanda...

ez

ez portretas
Ar atiduos pinigus, kuriuos idejau i sertifikatus? Kas atsakys?

vv

vv portretas
Idomu,kodel tik del 5 mln.litu grazinimo teismas nusprende,juk ten buvo svaistomos ir grobstomos lesos ne tokiomis sumomis,o grazinti tures tik apie 5 mln.? Ir toliau sau gyvens dainuodamas,nes pinigeliu turi prisivoges tiek,kad ir pats nezino skaiciaus,nes kurgi dingo Snoro pinigai? Tokia tad teisybe Lietuvoje! Ne be reikalo sakoma,jeigu vogti - tai milijona,tada liksi nenubaustas ir toliau turtingai gyvensi!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių