Quantcast

Ambasadorius: Ukrainai reikalinga visokeriopa parama

  • Teksto dydis:

Ukrainai reikalinga visokeriopa parama - ir politinė, ir finansinė, sako šios šalies ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenko.

Penktadienį paramos Ukrainai klausimai aptarti uždarame Seimo Užsienio reikalų bei Europos reikalų komitetų posėdyje.

„Ukraina dabar yra tokioje situacijoje, kad ji gina ne tik savo teritoriją, bet ir visą europinę civilizaciją, ir tam mus reikalinga finansinė parama. Ukrainos tauta pasiryžusi apginti savo šalį, bet neįmanoma apginti šalies plikomis rankomis“, - po komiteto posėdžio žurnalistams sakė V.Žovtenko.

„Reikia visokeriopos paramos - ir finansinės, ir karo technikos, nes mes pradedame reformas, pasirašę susitarimą dėl Asociacijos. Didelės reformos reikalauja didelio palaikymo, ir politinio, ir ekonomino“, - kalbėjo ambasadorius.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, jos Lietuva ir toliau visose srityse padės Ukrainai.

“Mes ne tik simpatizuojame jų kovai, suprasdami sudėtingą padėtį, kurioje jie atsidūrę: jie turi ne tik kariauti, bet ir daryti ekonomines reformas, artėja žiema, ir santykiuose su Rusija - didžiulis spaudimas, ir mes, kaip valstybė, privalome padėti jiems visose srityse pagal išgales, žinoma“, - sakė ministras.

Jis pastebėjo, kad nors Lietuva galbūt ir nėra „ypatinga sponsorė finansine prasme“, ukrainiečiai vertina, kad paramą jiems teikia ne tik valstybė, bet ir paprasti žmonės.

„Ukrainiečiai ypač vertina, kad padedame ir Vyriausybė, ir opozicija, ir žmonės, kurie per kelias dienas šešias tonas surinko įvairių rūbų, maisto. Ir mes tai darom nuoširdžiai, ne todėl, kad tą reikėtų daryti pagal kokius vadovėlius ar instrukcijas, ir tą darysime ateityje ir visose srityse padėsime Ukrainai“, - kalbėjo ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, Lietuva Ukrainai padeda ir administraciniais resursais - nuo spalio 1 dienos Lietuvos siųstas ekspertas pradės dirbti Ukrainos prezidento administracijos reformų grupėje. „Jis užsiims būtent ekonominiais dalykais, Asociacijos sutarties įgyvendinimo klausimais, palaikys ryšį su europinėmis struktūromis, jiems labai svarbu tą ryšį palaikyti nuolat, nes finansinė parama yra ženkli, bet jos efektyvus įsisavinimas yra ne mažiau svarbus“, - pabrėžė L.Linkevičius.

Lietuva Ukrinai yra perdavusi humanitarinės pagalbos, gydo sužeistus Ukrainos karius ir yra nusprendusi skirti 50 tūkst. eurų (172,5 tūkst. litų) į NATO fondą, iš kuriuo bus teikiama parama Ukrainos kariuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Gruzijos ir Ukrainos istorija: Nežinantys istorijos, būtinai ją pakartoja. Susipažinkite: daugelio iš mūsų nesenų svajonių didvyris Saakašvilis, buvęs Gruzijos prezidentu, drąsiai sukėlęs ir pralaimėjęs karą su Rusija, be pasigailėjimo žudęs civilius osetinus ir abchazus. Pasirodo, kad dabar jis nuo teisingumo slapstosi JAV, Niujorke, Brukline. Jau pilvotas, su raudonais triusikais, mėgsta pozuoti su dviračiu, visai kaip vienas mūsų panašus veikėjas. Saakšvilis yra banali, naivi, garbėtroškiška asmenybė. Būdingas Saakašviliui kaltinimas - kad jis, būdamas prezidentu, už mokesčių mokėtojų pinigus daug kartų atsiveždavo masažuotoją iš JAV į Gruziją, kuri jam atlikdavo masažą su pakandžiojimais. Galite įsivaizduoti, kokiose vietose buvo kandžiojama už tokius pinigus. Praeis kiek metų. Sukėlęs karą su Rusija ir tą karą pralaimėjęs, daug Donbaso civilių nužudęs, Ukrainos Porošenka slapstysis JAV. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

piktina

piktina portretas
tokios kalbos.Kodėl kažkas turi jiems padėt kai jie patys pirmi užvirė tą košę.Kodėl Lietuvai niekas nepadėjo,o tik žiūrėjo ir laukė kuom baigsis nepriklausomybės reikalavimas.

auka

auka portretas
Tai paaukok savo santaupas.......paminklą Ukraina pastatys......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių