Quantcast

Z.Vaigauskas: dar per anksti vertinti, ar teks koreguoti rinkimų rezultatus

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas sako, kad dar per anksti vertinti, ar dėl pažeidimų kai kuriose savivaldybėse teks koreguoti ar anuliuoti savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus.

„Tai nėra labai lengvas darbas, turime surinkti pakankamai svarbius įrodymus, gali būti, kad savo poziciją tektų apginti Vyriausiame administraciniame teisme. (...) Aš negaliu pasakyti, kokius šiandien priimsime sprendimus, nes ne visi žinomi pažeidimai ir neturime jų įvertinimų iš rinkimų komisijų“, - per spaudos konferenciją sekmadienį sakė Z.Vaigauskas.

Policija pranešė kai kuriose savivaldybėse užfiksavusi sisteminius rinkimų pažeidimus, kurie gali būti pagrindas Vyriausiajai rinkimų komisijai panaikinti rinkimų rezultatus. VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė, kad daugiausia pažeidimų būta Trakų rajone.

Z.Vaigauskas kalbėdamas apie pažeidimus tvirtino, kad rinkimų diena praėjo ramiai, tik į pabaigą gautą nerimą keliančių signalų.

„Deja, jei visą dieną apie rinkimų įstatymų pažeidimą neturėjome, ką pranešti, paskutinės valandos parodė kitą situaciją. Mes turbūt didžiausią problemą turime Trakuose, kur iš rinkimų apygardos gautų (išankstinio balsavimo - BNS) vokų dalis yra atklijuota, mes komisijoms išsiųsime atskirą tokių vokų skaičiavimo tvarką, kad būtų atskirai skaičiuojami“, - sakė Z.Vaigauskas.

Pasak jo, apylinkių komisijoms kilus įtarimų dėl šių balsų, pavyzdžiui, pamačius pasikartojančias balsavimo tendencijas, vokai iš karto turės būti perduoti apygardos komisijai.

Sekmadienį Lietuvoje vyko rinkimai į savivaldybių tarybas, pirmą kartą merai rinkti tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių