Quantcast

„Tvarka ir teisingumas“ priešinasi juodajam sąrašui, naujų viceministrų nesiūlys

Ketvirtadienį posėdžiavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas nusprendė neteikti naujų viceministrų vietoje patekusiųjų į vadinamą „juodąjį sąrašą“ ir prašo inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl šio sąrašo atsiradimo aplinkybių.

„Prezidiumas pabrėžia būtinumą suderinti politinio pasitikėjimo, kompetencijos ir nepriekaištingos reputacijos valstybės tarnyboje aspektus, tačiau atsižvelgdamas į susidariusią situaciją pareiškia, jog neteiks kai kurių partijos atstovų toliau eiti viceministrų pareigas, kol nebus atliktas išsamus tyrimas“, – rašoma ketvirtadienį priimtame pareiškime.

Partijos vadovybė dėl parlamentinio tyrimo inicijavimo kreipiasi į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę ir ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių, ragindama išsiaiškinti sąrašo atsiradimo ir paskelbimo aplinkybes, padarytus neteisėtus veiksmus „pažeidžiant žmogaus teises galimai siekiant neskaidrių politinių tikslų“.

Pasak pranešimo, visi viceministrai turėjo atsistatydinti dėl politinių aplinkybių ir valdančiosios koalicijos priimto sprendimo, o Seimui išreiškus pasitikėjimą Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybe, „nebėra pagrindo kvestionuoti ir šių valstybės tarnautojų darbo tęstinumą“.

„Tvarkiečiai“ turėjo nuspręsti, ką siūlys ūkio viceministru vietoje Kęstučio Trečioko, šiam užėmus aplinkos ministro postą. K.Trečiokas šią savaitę žurnalistams sakė, kad viceministru neskirs partijos kolegos Almanto Petkaus, kurį žiniasklaida sako buvus įrašytą į vadinamąją juodąjį sąrašą. K.Trečiokas tvirtino šios pažymos nematęs, bet A.Petkaus neskirs nenorėdamas prieštarauti premjerui Algirdui Butkevičiui.

Partija taip pat turėjo pasiūlyti kandidatą į finansų viceministrus vietoj Vytauto Galvono. Finansų ministras Rimantas Šadžius patvirtino sutaręs, kad V.Galvonas nebedirbs naujoje komandoje, teisėsaugai aiškintis aplinkybes dėl jo neva paimtos paskolos iš lošimų bendrovės savininko.

Į Vidaus reikalų ministeriją negrįš „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Algimantas Juocevičius, žiniasklaidoje įvardytas kaip figūruojantis Specialiųjų tyrimų tarnybos medžiagoje. Kitus du buvusius viceministrus - socialdemokratą Elviną Jankevičių ir nepartinį Žimantą Pacevičių - „tvarkietis“ ministras Dailis Alfonsas Barakauskas jau grąžino į buvusias pareigas.

Šios partijos narė Daiva Matonienė ketvirtadienį paskirta toliau eiti aplinkos viceministrės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
viena saziningiausiu partiju issigando papildomu tyrimu?perstumdo kedes, o vergai tik loja komentaruose.gal cia rusija sudare juoduosius sarasus?

tt

tt portretas
viena saziningiausiu partiju issigando papildomu tyrimu?perstumdo kedes, o vergai tik loja komentaruose.gal cia rusija sudare juoduosius sarasus?

Saunuoliai

Saunuoliai  portretas
turi atsirasti jega, kuri pradetu uzkirsti kelia santazams, intrigoms sklindancioms is prezidenturos. Va keista kaip gali buti saliska prezidento pareigas einancio zmogaus nuomone.tikrai patinka Grybauskaite, bet kai perlenkiama lazda ir padvelkia saliskumu ir ziurint sau naudos , tai neskaniai atrodo. Saunuoliai Tvarka ir Teisingumas- reikalinga jega. Kitaip
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių