Quantcast

Trys partijos tvirtins kandidatus į merus

  • Teksto dydis:

Trys Lietuvos politinės partijos šeštadienį Vilniuje rengia tarybos posėdžius, per kuriuos bus tvirtinami kandidatai į merus, savivaldybių tarybų narius, svarstoma rinkimų programa.

Tarybų posėdžius rengia valdančiajai koalicijai priklausanti partija „Tvarka ir teisingumas“, opozicinis Liberalų sąjūdis ir neparlamentinė Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Pasak partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovo Rolando Pakso, partija savo kandidatus į merus kels beveik visuose šalies miestuose ir rajonuose.

„Apie 40 kandidatų valdyboje jau esame pritarę, tai dabar likusieji turėtų būti patvirtinti“, - BNS sakė R.Paksas.  

Liberalų sąjūdis šeštadienį ketina tvirtinti 48 kandidatų į merus sąrašą. Tarp jų - Seimo nario Remigijaus Šimašiaus kandidatūrą į Vilniaus miesto merus, tarybos nario Rimanto Mikaičio - į Kauno miesto, dabartinio mero Vytauto Grubliausko - į Klaipėdos, tarybos nario Vaido Bacio - į Šiaulių, tarybos narės Zitos Kukuraitienės - į Panevėžio, parlamentaro Algio Kašėtos - Varėnos merus.

Į Anykščių rajono merus liberalai planuoja kelti buvusio policijos generalinio komisaro pavaduotojo Kęstučio Tubio kandidatūrą, į Kėdainių – buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano.

Neparlamentinė sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) taip pat tvirtins dalį kandidatų į savivaldybių tarybas ir merus, balsuos dėl rinkimų programos gairių.

Partijos atstovai pranešė, kad tarybos posėdyje sprendimas dėl kandidatų į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą ir mero postą nebus priimamas.

Savivaldybių tarybų rinkimai ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną.


Šiame straipsnyje: politikaRolandas Paksaspartija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių