Quantcast

Tėvynės sąjungai vadovaus G. Landsbergis

  • Teksto dydis:

Didžiausiai opozicinei partijai - Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) - dvejus artimiausius metus vadovaus Gabrielius Landsbergis, šeštadienį laimėjęs antrajame tiesioginių rinkimų ture.

33 metų europarlamentaras G.Landsbergis surinko 55,43 proc. balsų (5024 balsavusieji), rodo partijos tinklapyje skelbiami preliminarūs balsų skaičiavimo rezultatai. Jis varžėsi su Seimo vicepirmininke Irena Degutiene, kuri surinko 44,53 proc. balsų (4036).

Tačiau tai yra tik pirmieji preliminarūs rezultatai - juos dar tvirtins centrinė balsavimo komisija. Iš viso rinkimuose dalyvavo 9064 partijos nariai iš maždaug 15 tūkst. 

Alytuje, Lazdijuose, Širvintose, Švenčionyse, Trakuose, Vilniaus rajone, Rietave, Šilalėje, Radviliškyje ir kai kuriuose kituose rajonuose I.Degutienė gavo daugiau balsų nei jos varžovas.

Pirmajame rinkimų ture prieš dvi savaites G.Landsbergis, rinkimų kampanijoje akcentavęs partijos atsinaujinimą, surinko 49,78 proc. partiečių balsų. Už I.Degutienę, kuri pabrėžia tradicinių vertybių svarbą, pasisakė 43,05 proc. balsavusiųjų. G.Lansbergiui tuomet iki pergalės pritrūko kelių dešimčių balsų.

G.Landsbergis yra sakęs, kad laimėjęs rinkimus iš karto neatsisakytų europarlamentaro mandato. Praėjusį pirmadienį jis patvirtino, jog iš Europos Parlamento (EP) pasitrauktų tik tuomet, kai bus suformuotas partijos 2016 metų Seimo rinkimų sąrašas, kuriame jis būtų pirmasis. Anot jo, iš karto EP nario mandato būtų sudėtinga atsisakyti dėl pradėtų darbų.

Pasak žiniasklaidos, kai kurie dešinieji buvo supratę, kad G.Landsbergis iš Briuselio grįš nedelsdamas. Teigiama, jog to tikėjosi ir Laima Andrikienė, kuri esą rėmė šį kandidatą, nes taip jai vėl atsivertų kelias į EP.

Išrinktasis partijos vadovas pakeis nuo 2003 metų konservatoriams vadovavusį Andrių Kubilių, kuris atsisakė siekti dar vienos kadencijos ir parėmė G.Lansbergio kandidatūrą.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavyzdys ponui Gabrieliui Prezidente Grybauskaite

Pavyzdys ponui Gabrieliui Prezidente Grybauskaite portretas
Kiek daug pavydo ir izeidimu Ponui Gabrieliui is apmoketu komentatoriu. Aisku, tai ju pragyvenimo saltinis uz pinigus skleisti neapykanta ir pazeminima ponui Gabrieliui. O jis yra protingas, nuostabus, tolerantiskas ir todel nariai balsavo uz ji, o ne uz senole Degutiene. Manau, Gabrieliui nereiketu imti I pavaduotojus senu zmoniu amziumi, kaip ponios Degutienes ir panasiai. Ju mentalitetas dar neperkope sovietiniu laiku slenkscio (sprendziu is ponios Drgutienes pasakymo: "Dabar madinga matyti vadovaujanciuose pareigose jaunima". Ponia Degutiene, tai ne mados reikalas - jauni zmones, bet sugebejimuose jaunu zmoniu mastyti blaiviai ir protingai Uzaugusiems ir subrendusiems laisvoje Lietuvoje, uzaugusiems kitoje atmosferoje mokykloje ir universitetuose, negu buvo jusu gyvenimo laikotarpiu, Manau, o manyti niekas negali uzdrausti, kad ponui Gabrieliui nereiketu imti I pavaduotojus ponios Degutienes, nes ji kaisios jums pagalius I jusu ratus (laiudis sako) pavydedama jums sekmes.

runkelis

runkelis portretas
niekaip nesuprantu, kaip as cia uzklydau i sita straipsni. Dziaugiaus be galo be krasto, kad Kaunas pagaliau atsikrate konservu. Kaip ir dzin man turetu but, ka ten isrinko. Bet va. Nu nzn. O pamatysit, kaip konservai atgis, kai su kazkokia kita partija susijungs, noredami savo marke pasigerint. Nes vieniems jau jiems sunkiai kas besisviecia, koks skirtumas kas vadovauja. Kubilius viska sugriove kas buvo sukurta. Dabar nieks ju nemegsta ir neziuri, kas per zmogus ten ka nors sako, konservas ir taskas... (blogis, skia).

paskutiniams 2 koment

paskutiniams 2 koment portretas
Tamsta toks "polemizuotojas", kaip kažkoks užkalnis - "rašytojas". Tamsta tiesiog chamas, tokius lenkai vadina "bydlo". Prašom į savo patriarcho pagarsėjusį tvartelį, ten už pavyzdingą kiauksėjimą tamstai padėta lakalo bliūdas. Betgi nuostabu, kokia visa konservatorijos kiauksidė panaši- su baisiu pasiutimu, arogancija apurzgia, aploja kožną, kas tik drįsta bent kiek "nukrypti nuo partijos užduoto kurso" :))) Smirdit jau iki negalėjimo, fu...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių