Quantcast

Socialdemokratai mero rinkimus tikisi laimėti maždaug trečdalyje savivaldybių

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) kitą pavasarį pirmą kartą vyksiančius tiesioginius mero rinkimus tikisi laimėti maždaug trečdalyje iš 60-ies savivaldybių, tai pat neatmeta galimybės antrame ture derinti merų kandidatūras su kitomis valdančiosiomis partijomis, teigia LSDP pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius.

„Sunkiau yra kalbėti apie didmiesčius, kai kuriuose skyriuose įvyko pasikeitimai, kaip, pavyzdžiui, Vilniaus mieste (...) Mes galvojame, kad galėtume tiesioginiuose merų rinkimuose gana sėkmingai pasirodyti, galėtume laimėti kokiose dvidešimtyje savivaldybių“, - šeštadienį po LSDP tarybos posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jis prognozavo, kad Vilniuje, kur socialdemokratai į merus siūlo buvusio sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Palucko kandidatūrą, tikriausiai prireiks antrojo rinkimų turo.

„Jei bus organizuojami vieši debatai, aš manau, mūsų kandidatas turi labai dideles galimybes parodyti savo kompetenciją, nes jis yra pragmatiškas, dalykiškas, moka greitai išskirti problemas ir priimti sprendimus. Manau, kad Vilniaus mieste bus didelė ir įdomi kova, tiesioginiuose mero rinkimuose dalyvaus jauni politikai, bet aš norėčiau kad vyrautų ne tokios emocinės žmonių simpatijos, bet įsiklausimas į kandidatų pasiūlymus ir blaivus vertinimas jų kompetencijos“, - tvirtino A.Butkevičius.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad antrame merų rinkimų ture valdančiosios koalicijos partijos gali remti vieną bendrą kandidatą.

„Aišku, bus apie tai kalbama. Tokie pokalbiai jau buvo, tačiau rai nebuvo labai giliai aptarta“, - sakė A.Butkevičius.

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba šeštadienį Vilniuje patvirtino beveik visus likusius kandidatus į merus. Nepatvirtintas lieka tik socialdemokratų kandidatas į Kalvarijos merus. Iš kitų didžiųjų mieste į Kauno mero postą socialdemokratai siūlo parlamentarę Orintą Leiputą, Klaipėdos - partijos skyriaus pirmininkę Liliją Petraitienę, Šiaulių - dabartinį merą Justiną Sartauską, Panevėžio - savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoją Janiną Gaidžiūnaitę.

Šiuo metu LSPD priklauso 22 savivaldybių mero postai.

Savivaldybių tarybų ir pirmą kartą rengiami tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
socialdemokratai ,kaip ir konservatoriai , patys išsirenka patys nusibalsuoja , o paskui tik technikos reikalas ,balsuotojai čia nereikalingi , kol gerai veikia tarybinė sistema ,pasikeisdami vietomis , tai konservatoriai nusiaubia lietuvėlę , tai socialdemokratai _____kol jie siaubia ir dalinasi lietuvą , lietuvos piliečiai , užtarimo ieško europoje ir dirba kitos valstybės naudai ,,,,sėkmės ,konservatoriams ir socialdemokratams tarpininkauti , durnių laive ,,,,,

R

R portretas
Kokie dar rinkimai? Kaip mano pazistamas yra pasakes- jei butu tikri rinkimai, tai ju nebutu...

Danute.

Danute. portretas
matomai neteisingai supratau, kad mero rinkimai bus tiesioginiai, o pasirodo kaip ir visada bus nurodyta uz ka balsuoti, o apie seimo nariu skaiciu , bei didziuli buri padejeju net nekalbama, tai ko noret is tokios tvarkos , sumazintu ta skaiciu ir lesos neiplaukiancios uz PVM is sildymo, be to pas mus kas diena vis naujiena , nezinia kas bus sugalvota ryt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių