Quantcast

Seimas atmetė liberalų siūlymą supaprastinti neliečiamybės atėmimą

  • Teksto dydis:

Seimas atmetė opozicinių liberalų siūlymą supaprastinti teisinio imuniteto panaikinimo procedūras, kai to prašo pats parlamentaras.

Seimas ketvirtadienį po svarstymo bendru sutarimu pritarė Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) išvadai, kuria projektą pasiūlyta atmesti.

Vienas TTK argumentų buvo tas, kad netikslinga supaprastinti Seimo nario neliečiamybės atėmimą administracinės atsakomybės atžvilgiu, nes naujame Administracinių nusižengimų kodekso projekte nebeliks administracinio arešto, vienintelės šiuo metu su asmens laisvės suvaržymu susijusios administracinės nuobaudos.

Seimo nario be parlamento sutikimo negalima traukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Administracinėn atsakomybėn traukiamų Seimo narių neliečiamybės klausimas svarstomas tuo atveju, jei viena galimų sankcijų yra susijusi su laisvės suvaržymu.

TTK nepritarė ir siūlymui supaprastinti Seimo nario asmens neliečiamybės atėmimo procedūrą baudžiamosios atsakomybės kontekste.

Liberalai siūlė keisti Seimo statutą, kad baudžiamojon ar administracinėn atsakomybėn traukiamas Seimo narys įgytų teisę pats raštu Seimui pateikti pareiškimą sutikdamas dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo. Tokiu atveju Seimas iš karto balsuotų dėl parlamentaro neliečiamybės atėmimo, nebūtų sudaroma tyrimo komisija, kaip šiuo metu nustato Statutas.

Liberalai ir anksčiau yra teikę panašias pataisas, tačiau parlamentas grąžino jas tobulinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Speju kad tai nubalsavo partijos , kurios nori Lietuvije tvarkos ir teisingumo, darbuojantiesi politikoje bomzai, ir kiti pernelyg gudrūs ar pernelyg kvaili politikai, gražūs iš povyzos...

rj

rj portretas
nenuostabu kad jie to bijo .daug ju ten prisisike uztat ir dengia vieni kitus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių