Quantcast

Premjeras: kompensacijos prokurorams bus išmokėtos tik kompensavus pensijas

Kompensacijos aukštiems prokurorams bus išmokėtos tik kompensavus sunkmečiu sumažintas pensijas nedirbantiems senjorams bei apsvarsčius mažiausiai uždirbančių valstybės tarnautojų atlyginimus, sako premjeras Algirdas Butkevičius. LRT Radijui jis teigia, kad kompensacijos aukštiems prokurorams bus išmokamos palaipsniui, atsižvelgiant į ekonominę situaciją.

„Pirmiausia baigsime išmokėti sumažintų pensijų kompensacijas nedirbantiems pensininkams. Manau, po to bus išmokamos kompensacijos dirbantiems pensininkams. Taip pat pirmiausia bus įvertintas darbo užmokesčio sumažinimas paslaugų sferoje dirbantiems darbuotojams ir tarnautojams, kurių atlyginimai buvo santykinai mažiausi. O po to, palaipsniui, atsižvelgiant į ekonominę situaciją, tos kompensacijos bus išmokėtos ir prokurorams“, – sako A. Butkevičius.

Vakar Konstitucinis Teismas paskelbė, kad valstybė turi išmokėti kompensacijas aukštiems prokurorams, kurių atlyginimai per krizę buvo neproporcingai sumažinti. Pasak Konstitucinio Teismo, aukštos kvalifikacijos darbą atliekančio prokuroro algos dydis buvo priartintas prie dirbančio mažiau sudėtingą darbą.

Atlyginimai prokurorams ir kitiems viešojo sektoriaus darbuotojams apkarpyti 2009 m., kai šalies ekonomika smuko 15 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių