Quantcast

Premjerą nuvylė mažas rinkėjų aktyvumas savivaldos rinkimuose

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako tikėjęsis didesnio rinkėjų aktyvumo savivaldos rinkimuose, kuriuose, skaičiuojama, savo valią galėjo pareikšti apie 46-47 proc. rinkėjų.

„Aš tikėjausi, kad bus didesnis dėl to, kad tiesioginiai merų rinkimai. Tikėjausi, kad tai pritrauks rinkėjus aktyviau dalyvauti ir pasisakyti už vieną ar kitą kandidatą“, - žurnalistams sekmadienio vakarą sakė premjeras.

Sekmadienį iki 19 val., kai iki balsavimo pabaigos dar buvo likusi valanda, buvo balsavę 39,82 proc. rinkėjų. Iš anksto specialiuose paštuose ir namuose trečiadienį-šeštadienį balsavo dar 5,97 proc. rinkėjų.

Aktyvumas turėtų būti keliais procentiniais punktais didesnis nei per savivaldos rinkimus prieš ketverius metus, kada tiesioginiai merų rinkimai dar nebuvo įteisinti.

Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius teigė, kad jo partija tikisi laimėti 18-20 merų postų iš 60. Politikas sakė manantis, kad partija padarė išvadas ir pakeitė strategiją po praeitų metų Europos Parlamento rinkimų, kuriuose socialdemokratai nežymiai nusileido konservatoriams.

„Galiu pasakyti, kad per Europos Parlamento rinkimus dalis mūsų politikų užmigo ant laurų, tikėjosi, kad jų vardai yra žinomi, pavardės yra žinomis ir žmonės be agitavimo ateis ir balsuos. Aš manau, kad savotiškai buvo pamoka ir dėl savivaldos rinkimų partija priėmė kitokią strategiją. Tiesiog aš manau, kad gera pamoka mūsų partijos skyriams. Jie turi patys įrodyti savo rinkėjams, kad jais pasitikėtų, o ne kad būtų paruošta strategija iš viršūnės ir po to važinėtume po Lietuvą, o jie tik šalia vaikštinėtų ir šalia sėdėtų susirinkimuose su gyventojais. Aš manau, reikia pereiti prie asmeninės atsakomybės“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Tikslenių rinkimų rezultatų sulaukti tikimasi ankstų pirmadienio rytą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Koks skirtumas kokį politiką išrinks žmonės, niekas Lietuvoje nepasikeis, nes madą politikams diktuoja didieji verslo rykliai, tai ir valgome maistą brangiausiai pagal kainą, o ne kokybę. Prižiūrėtojų daug, o tvarkos kaip nebuvo, taip ir nebus, nes neišmokus aritmetikos, niekas nemoko aukštosios matematikos.

gafas

gafas portretas
Žmonės nepatenkinti visais rinkimais Lietuvoje.Kauno miesto meras ir visa jo "svita"užsirakinusi nuo rinkėjų.kam juos rinkti??? o gal visai nereikia tu merų....Manau reikia mažinti savivaldybių "sėdėtojų" skaičių per puse ir kuo greičiau.O išeitines reikia naikinti,nes išrinktieji turi žinoti kad jų darbas yra laikinas ir tolimesniu savo gyvenimu privalo patys pasirūpinti,kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis buvo priverstas pasirūpinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių