Quantcast

Ministras: Lietuva vežėjų klausimą kelia tiek Maskvoje, tiek Briuselyje

  • Teksto dydis:

Lietuva kreipėsi tiek į Maskvą, tiek į Europos Sąjungos (ES) institucijas, siekdama, kad Rusija panaikintų sugriežtintą muitinės patikrą vežėjams iš Lietuvos, penktadienį pranešė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak ministro, su Rusijos muitine bendrauja Lietuvos ambasada Maskvoje, o diplomatai Briuselyje išdėstė Lietuvos poziciją Europos Komisijai ir Europos Vadovų Tarybos pirmininko kabinetui. Kitą savaitę šis klausimas bus keliamas ES transporto ir prekybos ministrų susitikimuose.

„Esame pajungę visus įmanomus ir turimus kanalus“, - žurnalistams sakė L.Linkevičius.

Nors Rusija apribojimus taiko jau savaitę, L.Linkevičius teigė, kad iki šiol jokių oficialių paaiškinimų Lietuva negavo.

„Šis klausimas yra mūsų darbotvarkės vienas iš pagrindinių klausimų“, - patikino ministras.

Lietuvos pasieniečių teigimu, automobiliai iš Lietuvos ėmė strigti praėjusio penktadienio vakarą, praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją viešai pavadino „teroristine valstybe“.

Rusijos muitinės vadovas antradienį pranešė, kad nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius padėta, nes per Lietuvą esą gabenama uždrausta ES produkcija.

Anot vežėjų, jei situacija nesikeis, krovininiai automobiliai gali būti įstrigę kelioms savaitėms ar net mėnesiui.

Rusijos muitinė panašias priemones prieš Lietuvos vežėjus taikė ir pernai rudenį, kai Lietuva pirmininkavo ES Tarybai. Tuomet apribojimai truko maždaug apie mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių