Quantcast

L. Linkevičius: ES turėtų stiprinti bendradarbiavimą su Armėnija

  • Teksto dydis:

Armėnijos narystė Rusijos kuriamoje Eurazijos Ekonominėje Sąjungoje neturėtų tapti kliūtimi Armėnijai tęsti konstruktyvų bendradarbiavimą su Europos Sąjunga., penktadienį pareiškė šioje Kaukazo šalyje apsilankęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Anot ministerijos, L.Linkevičiaus pokalbiuose su Armėnijos prezidentu ir užsienio reikalų ministru „buvo akcentuota, kad Armėnijos santykiai su ES yra svarbus stimulas tęsti vidines šalies reformas, o Lietuva yra pasirengusi prisidėti prie dialogo“.

„ES turėtų tęsti bei stiprinti bendradarbiavimą su Armėnija visose srityse, suderinamose su šalies pasirinkta užsienio politikos kryptimi“, – pranešime spaudai teigė Lietuvos ministras.

L.Linkevičius taip pat pasidžiaugė didėjančiomis dvišalės prekybos apimtimis ir tuo, kad artimiausiu metu bus surengti pirmieji Lietuvos ir Armėnijos verslo forumai Vilniuje ir Jerevane. Pokalbių su Armėnijos pareigūnais metu buvo sutarta kuo greičiau baigti procedūras dėl tarpvyriausybinės dvišalio ekonominio bendradarbiavimo komisijos įsteigimom, teigiama URM pranešime spaudai.

Nuo Rusijos saugumo garantijų daug priklausoma Armėnija pernai atsisakė planų pasirašyti asociacijos sutartį su ES ir nusprendė jungtis prie Maskvos kuriamos Eurazijos sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
nu kuda ty opiat' polez, sidi doma i salo zhri
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių