Quantcast

I. Šimonytė neabejoja, kad išeis į antrąjį rinkimų turą

Kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė sako neabejojanti, kad prireiks antrojo rinkimų turo, kuriame ji dalyvaus.

„Esu tikra“, – žurnalistams Vilniuje sakė ministrė pirmininkė, paklausta, ar prireiks antrojo turo ir tikisi jame dalyvauti.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, sekmadienį su balsavusiais iš anksto savo valią prezidento rinkimuose ir referendume pareiškė 59,37 proc. rinkėjų – tai yra aktyviausias balsavimas nuo 1997-ųjų.

Komentuodama tai, premjerė sakė didesnį dėmesį skirianti ne prezidento rinkimams, o referendumui dėl dvigubos pilietybės išplėtimo, ir „laikanti sukryžiuotus pirštus“, kad Konstitucijos pataisa būtų priimta.

Kad Konstitucijos pataisa būtų priimta, už ją privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė rinkimų teisę turinčių asmenų.

„Tai gali būti ženklas, kad galime būti arčiau tikslo, bet, aišku, tai nėra garantija. Labai svarbus dalykas, kad turime daugiau žmonių, kurie dalyvavo, ypatingai turėdami mintyje, kad tai yra tas referendumas, kur reikia labai didelio skaičiaus balsų „už“, – teigė I. Šimonytė.

„Prezidento rinkimuose turėjo žmonės labai didelį pasirinkimą – nuo vakarietiškos politikos iki Kremliaus radijo. Tai akivaizdu, kad žmonės pasirinko (...), vienaip ar kitaip, sulauksime balsų iš didžiųjų ir mažųjų apylinkių ir tada bus galima komentuoti kažką labiau“, – pridūrė politikė.

Tokia realybė, neatplasnojau iš Seimo opozicijos ar iš politiškai patogesnės pozicijos. Tiesiog nespėlioju, pamatysime.

I. Šimonytė sako racionaliai suprantanti, kad dalyvauti rinkimuose būnant premjere, kai „krizinių situacijų Lietuvai tikrai netrūko“, o jas sprendžiant kilo įtampų, nėra patogu politiškai.

„Tokia realybė, neatplasnojau iš Seimo opozicijos ar iš politiškai patogesnės pozicijos. Tiesiog nespėlioju, pamatysime“, – sakė ji.

Kalbėdama apie rinkimų kampaniją, I. Šimonytė sakė, jog ją stebino debatai su kandidatais, kurių pasisakymai „iki antivalstybinių pareiškimų yra labai netoli“, tačiau pripažino, kad demokratiniuose rinkimuose tenka toleruoti įvairias pozicijas.

Premjerė taip pat sako, kad dar anksti vertinti, kokią įtaką šie rinkimai turės Seimo rinkimams, ir tikisi tai įvertinti matydama aiškesnius skaičius iš konkrečių miestų, apylinkių.

Prezidento rinkimuose dalyvavo aštuoni kandidatai.

Pagal visuomenės apklausas, I. Šimonytė dėl vietos antrajame ture varžėsi su nepartiniu advokatu Ignu Vėgėle. Kažkuris iš jų antrajame ture susigrums su perrinkimo siekiančiu Gitanu Nausėda.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka čia

ka čia portretas
kalbėt jei jau hakeriai užsakyti o komisijos suorentuotos?:D)

jonas

jonas portretas
zmones nedarykit klaidos,tik nebalsokit uz lansbergiu klana.. o bus katastrofa.. Tikiosi kad visi balsoja uz Nausėda.. O šimonyte nuvarys mumis i praraja..

nuomonė

nuomonė portretas
Kur gi ne, į rinkimus dėl Lietuvos (galimai tyčia) padarytų pažeidimų atsisakė siųsti stebėtojus ESBO - tai didelis skandalas, bet žiniasklaida nei cypt apie tai, o štai praeitą savaitę LRT paskelbė apie pirmadienio laidą, kurioje dalyvaus pirmaujantys "laimėtojai" Šimonytė ir Nausėda - iš kur LRT žinojo kas "laimės"?. Dabar Kubilius, kurio sūnus dirba visos Lietuvos google vadovu - jau kalba kokie bus rezultatai Kaune ir Vilniuje. ar jam sūmus apie galimai makles pranešė???
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių