Quantcast

G. Landsbergis: aktyviai ruošimės Seimo rinkimams

  • Teksto dydis:

Naujasis didžiausios opozicinei partijos - Tėvynės sąjungos vadovas Gabrielius Landsbergis sako, kad svarbiausias jo uždavinys yra ruoštis 2016 metų Seimo rinkimams.

„Svarbiausiu savo uždaviniu laikau intensyviai ruoštis 2016 metų Seimo rinkimams, pristatyti programą, kalbėti su partijos nariais, kaip atsinaujinti, kad sustiprėjusi partija galėtų sėkmingai dalyvauti rinkimuose į Seimą“, - BNS sakė naujasis partijos lyderis, šeštadienį laimėjęs antrajame tiesioginių rinkimų ture.

„Dėl darbų - mūsų partijos vienybė turi būti užtikrinta. Turime aiškiai sudėlioti planą - susitiksime su frakcijos nariais, prezidiumo nariais, kad išgirstume jų nuomonę, poziciją“, - pridūrė G.Landsbergis.

Jis teigė siūlysiąs savo varžovei Irenai Degutienei tapti jo pavaduotoja. Ką siūlys tapti dar 4 pavaduotojais, jis kol kas nenorėjo atskleisti, nors jau yra numatęs kandidatūras.

G.Landsbergis BNS pakartojo, kad iš karto neatsisakys europarlamentaro mandato - iš Europos Parlamento (EP) jis ketina pasitraukti tik tuomet, kai bus suformuotas partijos Seimo rinkimų sąrašas, kuriame jis būtų pirmasis. Toks sąrašas bus sudarytas kitais metais.

33 metų G.Landsbergis partijos vadovo rinkimų antrame ture šeštadienį surinko 55,43 proc. balsų (5024 balsavusieji), rodo partijos tinklapyje skelbiami preliminarūs balsų skaičiavimo rezultatai. Jis varžėsi su I.Degutiene, kuri surinko 44,53 proc. balsų (4036).

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.

Jei rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, Tėvynės Sąjunga gautų 8,3 proc. visų balsų arba 12 proc. atėjusiųjų balsuoti balsų, rodo naujausi apklausa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
Malonu matyti jauna, energinga, grazu zmogu vadovo poste.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių