Quantcast

„Drąsos kelias“ su ministerija bylinėjasi dėl Gediminaičių stulpų

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį pradėjo nagrinėti partijos „Drąsos kelias“ ir Teisingumo ministerijos ginčą dėl atsisakymo leisti naudoti Gediminaičių stulpus partijos prekės ženkle.

Skundas nagrinėtas rašytinio proceso tvarka, pranešė VAAT.

„Drąsos kelias“ teismui apskundė Teisingumo ministerijos praėjusių metų sausio 14 dienos sprendimą, kuriuo atsisakyta išduoti leidimą naudoti Gediminaičių stulpus prekės ženkle DK DRĄSOS KELIAS POLITINĖ PARTIJA.

Ministerijos nuomone, toks simbolio naudojimas neatitiktų Valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymo reikalavimų. Juoba, kad partija norėjo Gediminaičių stulpus nudažyti violetine spalva.

Teisingumo ministerijos atsiliepime į skundą rašoma, kad raudonos ir auksinės (geltonos) spalvų pakeitimas į violetinę spalvą menkina šį ženklą ir iškraipo per amžius susiklosčiusią simboliką.

Tuo metu partija mano, jog Gediminaičių stulpų vaizdavimas violetine spalva neprieštarauja moralei ar viešajai tvarkai, visuomenės dorovės normoms, o įstatymas keisti patvirtintų etalonų spalvos nedraudžia.

„Drąsos kelias“ teigia, kad atsisakydama išduoti leidimą Teisingumo ministerija diskriminuoja ją, nes yra daug pavyzdžių, kai leidimai keisti prekės ženkle naudojamų Gediminaičių stulpų spalvą buvo išduoti.

Sprendimą šioje administracinėje byloje VAAT skelbs vasario 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kjp

kjp portretas
pagarba neringai. kur ji????????????????????????????????????

kaunietis

kaunietis portretas
Kada bus parvežta ta akiniuota pantera?

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"....dėl atsisakymo leisti naudoti Gediminaičių stulpus partijos prekės ženkle." Labai idomiai skamba toksai issireiskimas, kaip partijos PREKES zenklas. Susidaro ispudis, kad partijos yra perkamos ir parduodamos, ko gero tai tiesa! Kitaip tokiu issireiskimu "teisingumo" misterija nesugalvotu. O del tos spalvos... tai kaip matau is nuotraukos.... ten is esmes visas skiriamasis zenklas violetinis, tai todel ir Gedimino stulpai violetines spalvos. I akis tikrai nesirezia ir tikrai nepazemina tu Gedimino stulpu. Nezinau ar istatymu yra reglamentuota tiksli Gedimino stulpu forma ir spalva. Jeigu ne, tai tada "teisingumo" misterija yra neteisi. Zodi "teisingumas" imu i kabutes todel, kad teisingumo Lietuvoje neaptikta ir kai toksai pasirodo, tai visu valdzios saku ir pastangu deka yra NAIKINAMAS! Visiskai aisku, kad Drasos keliui nepavyks ko nors nuveikti Seime, tai laikas daryti moralini sprendima.... PASISALINTI IS SEIMO kaip isreinktiems pagal sarasa. Paagituoti ir kitus taip daryti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių