Quantcast

Atskleidė, kuri buvusi prezidento patarėja galimai turėjo ryšių su baltarusiškų trąšų verslu

  • Teksto dydis:

Seimo Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo komisijos išvadoje minima buvusi prezidento patarėja Jūratė Šovienė galimai turėjo ryšių su baltarusiškų trąšų verslu, skelbia portalas „Delfi“.

„Delfi“ žiniomis, parlamentinės komisijos įslaptintoje medžiagoje svarstoma, kad buvusi prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja teisės klausimais galėjo turėti ryšių su baltarusiškų trąšų verslu susijusiais asmenimis. Visgi, ir Prezidentūra, ir J. Šovienė šias sąsajas neigia.

„Tai kažkoks nesusipratimas. Sąsajų su trąšų verslu neturiu“, – nurodė J. Šovienė.

Tuo metu šalies vadovo vyriausiasis patarėjas komunikacijos klausimais Frederikas Jansonas patikino, kad į komandą priimti J. Šovienę rekomendavo kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Jis taip pat nurodė, kad žinių apie galimus buvusios patarėjos ryšius su baltarusiškų trąšų verslu Prezidentūra neturėjusi.

Tai kažkoks nesusipratimas. Sąsajų su trąšų verslu neturiu.

ELTA primena, kad VSD pranešėjo Tomo Gailiaus istoriją nagrinėjusi Seimo komisija po kelis mėnesius trukusių analizių ir keliolikos pareigūnų liudijimų konstatavo, jog VSD vadovas Darius Jauniškis talkino tuometiniam kandidatui Gitanui Nausėdai, rinkdamas žvalgybinę informaciją apie jo aplinką.

Seimo tyrėjai daro išvadą, kad VSD direktorių medžiaga apie kandidato aplinką pasiekė per patį G. Nausėdą arba jo pavedimu veikusį asmenį. Taip pat nurodoma, kad departamente surinkta informacija galėjo būti atskleista ir pačiam G. Nausėdai.

Tyrimo išvadose taip pat skelbiama, jog parlamentinio tyrimo metu paaiškėjo, kad VSD tyrė galimus pažeidimus, finansuojant tuomečio kandidato G. Nausėdos rinkiminę kampaniją.

Taip pat išsiaiškinta, jog G. Nausėda bei jo rinkiminio štabo nariai 2018–2019 m. palaikė ryšius su baltarusiškų trąšų verslo atstovais, su jais susitikinėdavo, o tapęs šalies vadovu šiuos asmenis kviesdavo į Prezidentūroje vykusius renginius.

Tyrimo komisija įvertino ir pažeidimus dėl pranešėjo T. Gailiaus atskleistos tapatybės – konstatuojama, jog už tai yra tiesiogiai atsakingas VSD direktorius D. Jauniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O rysiai

O rysiai portretas
labai iskreiptu budu,ar tik uz pinigus?

trašos trašos..

trašos trašos.. portretas
o tuo metu niekas praplautų 46 milijonų neieško ir Šimonytės galimai suklastotų parašų rinkimams netiria

Aiškėja

Aiškėja portretas
Kad konservatnykai tyčia pakišo Grybauskaitės agentę, kad šnipinėtų konservų naudai ir reikiamu momentu sukompromituotų. Šį veiksmą jie gerai ištobulinę ir prasuko su visokio plauko partijų encounteriais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių