Quantcast

Atsistatydino kultūros viceministras D. Mažintas

  • Teksto dydis:

Atsistatydino kultūros viceministras Darius Mažintas, kuris sulaukė priekaištų dėl galbūt supainiotų interesų, kai buvo skirta parama jo įkurtos įstaigos projektams.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis penktadienį patenkino D.Mažinto prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų, pranešė minsiterija.

D.Mažinto kuruojama Lietuvos kultūros taryba prie Kultūros ministerijos šiemet skyrė 40 tūkst. litų politiko įkurtos viešosios įstaigos „Culture live“ projektams.

D.Mažintas šią įstaigą paliko prieš tapdamas viceministru, o 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš jos pasitraukė ir viceministro žmona, rašė dienraštis „Lietuvos žinios“.

Dėl D.Mažinto į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) šią savaitę kreipėsi opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vytautas Juozapaitis, etikos sargų įvertinimo paprašė ir pats politikas.

D.Mažintas BNS penktadienį sakė, kad jaučiasi nekaltas, tačiau nori garbingo situacijos išsprendimo.

„Aš jaučiuosi nekaltas, aš tiesiog noriu, kad šitas žaidimas vyktų garbingai“, - teigė jis.

Paklaustas, ar tikisi sugrįžti į šias pareigas, jei VTEK priimtų jam palankų sprendimą, jis teigė, kad tai - tolimesnio pokalbio tema.

„Kadangi esu garbingas ir sąžiningas žmogus ir mane yra delegavusi partija, aš pats parašiau pareiškimą tam, kad šita situacija būtų išspręsta man nebūnant pareigose, kad kiti žmonės nepradėtų galvoti, jog aš čia manipuliuoju savo pareigomis. Aš tokį gestą padariau kaip kažkada ponas Andriukaitis padarė - kai jį kaltino, jisai padėjo mandatą“, - dėstė D.Mažintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasalpa

pasalpa portretas
pinigus isisavina visi ir dar simtais milijonu, o baudzia viena mazmenininka.smulku versla zlugdo...:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių