Quantcast

Apklausa: populiariausių partijų rėmėjų – mažiau

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) bei partija „Tvarka ir teisingumas“ gautų daugiausia rinkėjų balsų, jei rinkimai vyktų kitą sekmadienį. Tačiau per pusmetį jų rėmėjų gretos gerokai sumažėjo, rodo naujausia apklausa.

Tuo metu reitinguose į aukštesnę poziciją pakilo opozicinis Liberalų sąjūdis ir Darbo partija, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiami visuomenės nuomonės apklausos rezultatai.

„Sumažėjo socialdemokratų reitingas - jie prarado 4-5 proc., ir taip jie labai daug turi, bet sumažėjimas yra gan ženklus ir matyt tie balsai pasidalino įvairiausioms partijoms, išskyrus konservatorius, - ten turbūt niekas nepateko, bet pateko tiem patiems liberalams - Liberalų sąjūdis šiuo metu turi labai labai aukštą lygį, aukščiausią, kiek mes esame matavę - 13-14 proc. nuo atėjusių balsuoti, ir jie pralenkė netgi konservatorius“, - LRT radijui kalbėjo bendrovės „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys. 

Jeigu artimiausią sekmadienį vyktų Seimo rinkimai, už LSDP balsuotų 18,5 proc. (pernai birželį - 22,5 proc.) apklausos dalyvių, už partiją „Tvarka ir teisingumas“ - 9,2 proc. (14,5 proc.), už Liberalų sąjūdį - 8,7 proc. (7,5 proc.), už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus ir Darbo partiją - po 8,1 proc. (atitinkamai 10,3 proc. ir 7,6 proc.).

Kitos partijos neįveiktų 5 proc. rinkimų barjero: už Valstiečių ir žaliųjų sąjungą balsuotų 4,7 proc. (birželį - 4,3 proc.) apklaustųjų, už Žaliųjų partiją - 3,5 proc. (3,3 proc.), už Lietuvos lenkų rinkimų akciją - 2,3 proc. (2,7 proc.).

Penktadalis respondentų nežinojo, už ką balsuotų (20,6 proc.), arba išvis nebalsuotų (11,6 proc.).

Reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta sausio 16-23 dienomis.


Šiame straipsnyje: partijosapklausapolitikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių