Quantcast

A.Kubilius: rinkėjų aktyvumą galėtų padidinti seniūnų rinkimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojus aktyviau dalyvauti rinkimuose galėtų paskatinti tiesioginiai seniūnų rinkimai, mano konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

„Galbūt dar labiau nuleidžiant demokratijos tam tikrus procesus į apačią kaip, pavyzdžiui, seniūnų rinkimai, paskatintų žmones. Tai, kas jiems būtų arčiau, spręsti savo miestelio, kaimo problemas, ir tai paskatintų galbūt dalyvauti ir kituose rinkimuose“, - žurnalistams sekmadienį konservatorių rinkimų štabe sakė A.Kubilius.

Pasak jo, mažas aktyvumas rinkimuose yra tapęs Lietuvos sistemine problema.

„Yra problema su bendra politinės bendruomenės savijauta. Didelė dalis žmonių - apie 50 proc. žmonių - nemato reikalo dalyvauti valstybės politiniame gyvenime. Galim žiūrėti į visus rinkimus - skirtumas būna keli procentai. (...) Tai rodo, kad tai yra sisteminė problema ir nėra kaip ją išspręsti“, - teigė partijos vadovas.

A.Kubilius sakė, kad kiek didesnis rinkėjų aktyvumas nei praėjusiuose savivaldos rinkimuose yra naudingas konservatoriams, nes daugėja balsuojančių jaunų žmonių, kurie nesirenka kairiųjų partijų.

„Mes matome, kad darosi aktyvesnė jaunoji karta ir didžiuosiuose miestuose. Ta jaunesnė karta nebeturi nostalgijų sovietinei praeičiai ir ji nesirenka balsuodama kairiųjų partijų. Matome rinkėjų atsinaujinimą, stengiamės į tai atliepti ir, manau, didesnis aktyvumas mums yra palankus“, - tikino A.Kubilius.

Vyriausioji rinkimų komisija prognozuoja, kad rinkėjų aktyvumas savivaldos rinkimuose sieks 46-47 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANTIKORUPCINE KONSTITUCINE PARTIJA

ANTIKORUPCINE KONSTITUCINE PARTIJA portretas
KONSERVATORIU PARTIJA PRIVALO BUTI LIKVIDUOA DEL LIETUVOS STRATEGINIU OBJEKTU PRIXVATIZAVIMO DEL PADARYTUNUOSTOLIU VALSTYBEI IRTAUTAI. WWW.ANTIKORUPCINISSTREIKAS.LT
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių