Quantcast

E. Lubys: vertingiausios valandos tos, kurias praleidžiu su šeima

  • Teksto dydis:

Prieš šešerius metus dainininkas Edgaras Lubys jis prisijungė prie užsikrėtusiųjų sveikos mitybos virusu. Tuomet dar prisistatydavęs Amberlife slapyvardžiu, šiandien dainininkas pastebi, kad žvaigždžių liga palikta toli praeityje, interesai gerokai pasikeitę, o vertybės – paprastos.

„Vertingiausios valandos tos, kurias praleidžiu su šeima“, – LRT televizijos laidai „Stilius“ atvirai pasakoja Edgaras, jau seniai atsisakęs alkoholio ir triukšmingų vakarėlių. „Daug kas nesuvokia, kaip sukantis muzikos pasaulyje galima negerti nė lašo. Tai gal nors truputį... Gal nors alaus išgersi?“, – juokiasi Edgaras Lubys, prisimindamas raginimus, kuriuos nuolatos girdėdavęs iš aplinkinių.

„Nė vienos taurės, ir taip jau ne vienerius metus, man patinka kas rytą atsikelti šviežia galva, būti darbingam, gerai jaustis“, – neslepia scenos žmogus, savo ypatingą gyvenimo būdą papildęs ir maratonais. Šešias dienas per savaitę jis šoka į sportinius batelius ir bėga net po keliasdešimt kilometrų. Nes jam taip patinka, nes jis yra kitoks nei didžioji dalis bohemiško popmuzikos elito atstovų.

Kitas šio šeštadienio „Stiliaus“ herojus – pasaulyje žinomas kineziterapeutas Samuelis Tacas. Apie naudą kūnui kalbame dažnai, tačiau nedaug išmanome, ką dėl savo kūno galime padaryti patys. Kineziterapijos žvaigždė iš JAV, gimęs Lietuvoje, profesinę karjerą padarė už Atlanto.  Pasaulio garsenybių kineziterapeutu vadinamas specialistas žino garantuotos sėkmės receptų, nes per jo rankas pereina tūkstančiai kūnų, kuriems tenka sugrąžinti sveikatą.

„Patys nesveikiausi yra sportininkai ir baleto šokėjai, bet mano pagalbos labai dažnai prašo ir muzikantai“, – pasakoja Samuelis. Žmogus, dirbdamas vienoje pozoje, išderina savo kūną, todėl būtina ne tabletes gerti, o ieškoti būdų kaip atstatyti raumenų, sąnarių ir kaulų proporcijas. Tuomet ir sveikata sugrįžta, „Stiliui“ pasakoja specialistas. Žymaus specialisto  darbo metodai susiję su kūno judesiais ir pats medikas pripažįsta derinantis žmogaus kūną tarsi instrumentą.

„Kai suderini kūną, galvoje geriau pasidaro“, –  juokauja pašnekovas ir rodo nieko bendra su magija neturinčius pratimus. „Gamta mums davė rankas, todėl jas reikia panaudoti pagal paskirtį. Savo rankomis galime sau padėti daugeliu atveju, tik žmonės vis ieško stebuklingų mankštų, ypatingų pratimų, laksto po sporto klubus. Jei norite su kuo nors susipažinti, labai geras sprendimas apsilankyti sporto klube, bet jei ten vaikštote tikėdamas atrasti sveikatą – blogiau būti negali“, – atvirai kalba S. Tacas.

Trumpos viešnagės Lietuvoje metu žinomas kineziterapeutas atskleidė kuo jis pakerėjo sveikatos ieškančiuosius. O tarp jo klientų ir pacientų – pasaulio scenų žvaigždės, politikai ir veikėjai kurių vardai tapo legendomis. Tačiau Samuelis pripažįsta – gydo žmogų, ne pavardę. Ir gydo gana įdomiai – savo rankomis ir dalijasi žiniomis su visais. Kaip reikia judinti rankas, kodėl jomis būtina glostyti skaudančias kūno vietas?

Kaip tarpusavyje dera šlovė, gebėjimas ją suvirškinti ir geros savijautos receptai? Visi atsakymai šeštadienį, 19.30 val. „Stiliuje“ su Violeta Baubliene per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių