Quantcast

Dailiausia Lietuvos sportininkė: silikoninis grožis – ne man

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kristina Narbutaitytė už savo pergales kūno rengybos turnyruose pirmiausia, matyt, turėtų padėkoti tėvams. Juk kas kitas, jei ne genai, bene labiausiai padėjo šiai kaunietei rekordiniu greičiu įsiveržti į pasaulio kūno rengybos elitą.

Kristina Narbutaitytė už savo pergales kūno rengybos turnyruose pirmiausia, matyt, turėtų padėkoti tėvams. Juk kas kitas, jei ne genai, bene labiausiai padėjo šiai kaunietei rekordiniu greičiu įsiveržti į pasaulio kūno rengybos elitą.

Išvaizdi mergina į svarmenų salę pirmą sykį užsuko vos prieš trejus metus. Šiek tiek padegino riebaliukus, pramankštino raumenis ir ryžosi išmėginti jėgas varžybose. Netrukus – kitose. Pasipylė pergalės, tarp jų – Pasaulio fitneso federacijos (WFF) planetos ir Europos čempionatuose.

Pernai perėjusi į kitos federacijos – Tarptautinės kultūrizmo (IFBB) – rengiamus turnyrus, jau debiuto sezoną ji laimėjo Europos čempionato auksą jaunimo amžiaus grupėje, o metų pabaigoje Alikantėje – ir pasaulio kūno rengybos taurės varžybas.

Po sėkmingo sezono 23-ejų atletė, regis, galėtų atsipūsti ir pasilepinti, tačiau jos dienotvarkė – įtempta. Studijos Kauno technologijos universitete, debiutas televizijos sportiniame projekte ir ambicijos išmėginti jėgas politikos vandenyse. K.Narbutaitytės veiklų sąrašas – ilgas ir įvairus.

Anksčiau kaunietė dar dirbo Kauno rotušėje, registruodavo gimimus, bet šiam darbui tiesiog nebeliko laiko.

– Kristina, koks jums buvo 2014-ųjų sezonas? – pradėjome pokalbį su K.Narbutaityte.

– Nesitikėjau, kad bus toks geras. Ypač praėjęs ruduo. Iš pradžių neplanavau dalyvauti turnyruose, todėl jiems net nesirengiau. Pradėjus rimčiau treniruotis, atsirado ir varžybų. Lietuvoje startavau šalies taurės turnyre ir čempionate Kėdainiuose. Taip pat – varžybose Jurbarke, Vilniaus taurės turnyre. Pavasarį važiavau į Europos čempionatą Ispanijoje. Nugalėjau jaunimo kategorijoje. Rudenį sėkmingai pasirodžiau turnyre Čekijoje, kuris įsiminė dėl didelės konkurencijos. Teko varžytis su pusšimčiu dalyvių. Sezoną baigiau gruodžio viduryje Ispanijoje pasaulio taurės varžybomis.

– Ar tikėjotės sėkmės pastarajame IFBB turnyre?

– Neplanavau jame dalyvauti, bet parsivežiau čempionės taurę. Varžiausi bikinio rungtyje – tai lengviausia raumenų apimtimis, dalyvių svoriu kategorija. Ji atitiko man įprastą kitoje federacijoje – WFF taikomą Modelių kūno rengybos kategoriją. Vertinimo kriterijai šiek tiek skiriasi ir konkurencija didesnė. Teko prie to prisitaikyti.

– Sezono metu jūsų sporto šakos atstovai turi labai atidžiai rinktis maistą, valgyti tik specifinius ir ne pačius gardžiausius patiekalus. Ar atsigriebiate per atostogas?

– Kokias tris savaites po sezono kimšau viską iš eilės... Daugiau negu galiu. Net aplinkiniai stebėjosi, kiek man telpa. Atsirado keli papildomi kilogramai. Dabar sveriu apie 60 kg, o per varžybas – 56–57 kg.

– Kurių maisto produktų pasiilgstate labiausiai?

– Miltinių patiekalų, saldumynų, apskritai maisto, kuriame – daug skonio.

– Kaip patekote į televizijos šou – į projektą "Šuolis"?

– Atsitiktinai. Mano pažįstamas, kovos menų atstovas Remigijus Morkevičius, pakvietė atlikti šuolį į vandenį, nes jam tuo metu reikėjo partnerės. Kaip mums pavyko, pamatysite vasario mėnesį, kai parodys tą laidą. Man asmeniškai patiko, todėl norėčiau tęsti.

– Kaip sekasi įvaldyti naują sporto šaką?

– Tai kita stichija. Iš pradžių vanduo mane gąsdino. Ypač bijojau panerti, bet kaip tik dėl tos baimės ir ėjau – norėjau ją įveikti. Pamažu įsibėgėjau, ėmiau intensyviau treniruotis, kartais – ir dukart per dieną. Ne visos pratybos vyksta vandenyje. Yra ir batuto treniruotės, salto, apšilimai.

– Ar jūsų išskirtinis treniruotumas padeda ir šuoliams į vandenį?

– Kartais netgi trukdo. Yra susiformavę specifiniai įpročiai, dirba kiti raumenys, o šuoliams reikia plastiškumo, akrobatinių sugebėjimų. Tiesa, kai reikia stovėti ant rankų, tada jėgos turiu daugiau nei netreniruotas žmogus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šlikštynės

kaunietis

kaunietis portretas
e.h ...velnias, tikrai labai grazi.\\\\,

hm

hm portretas
šaunuolė, protingų merginų mažėja, silikoninių kvaišų - atvirkščiai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių