Quantcast

Atostogoms su šeima Svarui vieta nesvarbi

Atostogų su vaikais vieta ir laikas Gabrieliui–Svarui Liaudanskui nėra pagrindinis dalykas. "G&G Sindikatas" grupės įkūrėjui ir lyderiui atostogos skirtos sutvirtinti ryšį su šeima.

Gabrielius, žmona Rima ir jų vaikai – 17 metų dukra Dominyka, 10 metų sūnus Mykolas – planuoja ir atostogauja kartu.

"Vaikai išsako savo nuomone, šiemet daugiau atsižvelgsime į Dominyką, nes ji baigia mokyklą, atsisveikina su paauglyste, – teigė Svaras. – Kai ilsiuosi su šeima visada jaučiuosi labai gerai. Tarp mūsų  – didelis ryšys".

Pastaruoju metu Gabrielius su šeima ilsisi šiltuose kraštuose, pietuose. Tiesa, kai dar nebuvo gimęs Mykolas, visi buvo slidinėti, tačiau ekstremaliu sportu šeima "nesusirgo".

"Nors mėgstame Druskininkus, ten neretai lankomės Sniego arenoje ir šliužinėjame snieglentėmis, – neslėpė Svaras. – Tačiau kai vaikai maži – ekstremalių, sunkių atostogų nerekomenduočiau. Taip, tokios atostogos grūdina, yra visokių žmonių, bet ilgos trasos automobiliu, džiunglės, kopimai į kalnus su vaikais nėra lengva. Iškilusi problema išaugtų dešimteriopai."

Patogiausia ir mieliausia Svarui su vaikais ilsėtis Lietuvoje – kaimo turizmo sodyboje, išsinuomavus namuką arba – palapinėje.

"Viskas vietoje – vanduo, gamta, istorinės vietos. Tuomet gali daug bendrauti, bėgioti, žaisti, juntamas didesnis artumas su šeima, – tikino Gabrielius. – Pagrindinis atostogų tikslas – sustiprinti socialinį ryšį su vaikais,  šeima. Praleisti laiką įdomiai, smagiai, juokaut ir skirti vienas kitam daug dėmesio. Jei atvažiuosi, tarkim, į Italiją, atsigulsi ant gulto, o vaikai lakstys sau, tu įdegsi, galbūt fiziškai geriau pailsėsi, bet vidinis šeimos ryšys netvirtės."

Atostogaujant su šeima nesvarbu ir žaidimai: ar tai – laivelių lankstymas iš popieriaus ar – kamuolio mėtymas pievoje.

Vasarą Svarui įprasta atostogauti prie vandens telkinio:  jūros, upės, ežero, baseino. 

Todėl, pasak muzikanto, reikia kuo daugiau plaukioti: tai sveika ir fiziškai, ir morališkai: "Vandenyje – begalė žaidimų. Gali mėtyti kamuolį, mokyti vaikus plaukti, nardyti, ištraukti daiktus iš dugno, šokinėti į vandenį, kas pradžioje vaikams būna sunku."

Ką Gabrielius daro, kai užklumpa lietus?

"Žaidžiame paprastus, vaikams suprantamus stalo žaidimus – "Uno", Alias". Arba skaitome. Per lietų gera ir miegoti, – šyptelėjo dainininkas. – O jei lietus užklumpa poilsio namuose, puiki proga daryti tai, ką karštą vasaros dieną nedarytum – žaisti stalo tenisą, biliardą, stalo futbolą arba mėtyti nedidelius krepšinio kamuolius į krepšį. Kuo mažiau reikia skirti televizoriui ir kompiuteriui. Turi pasikrauti, nes po

 to vėl nersi į rutiną, darbus, kasdienybę. Atostogos su šeima – tai užtaisas metams iki kitų atostogų."

Daugiau informacijos apie vasaros renginius, lankytinas vietas, smagiausias pramogas ir patarimus – viename žurnale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių