Quantcast

Veisiejuose įrengta ekspozicija „Gyvenimas tarp ežerų“

Nuo šiol visą informaciją apie Veisiejų regioninio parko gamtos ir kultūros vertybes, tradicinius amatus, dzūkišką tarmę ir įdomius maršrutus  galima rasti lankytojų centro naujoje ekspozicijoje „Gyvenimas tarp ežerų“.


 

Nuo šiol visą informaciją apie Veisiejų regioninio parko gamtos ir kultūros vertybes, tradicinius amatus, dzūkišką tarmę ir įdomius maršrutus  galima rasti lankytojų centro naujoje ekspozicijoje „Gyvenimas tarp ežerų“.

Veisiejų regioniniame parke, dar vadinamame Pietų Lietuvos mažąja Venecija tyvuliuoja 37 ežerai, didžiausias iš jų Ančios, jo plotas 500 hektarų. Būtent ežerai, pušynai ir gyvūnija traukia keliautojus į Veisiejų kraštą. Nauja lankytojų centre įrengta ekspozicija „Gyvenimas tarp ežerų“ skirta edukacinėms programoms, pirmai pažinčiai su krašto kultūros paveldu, istorija ir gamta.

„Mokomės pažinti gamtos vertybes, mokomės atpažinti europinę medvarlę. Praktiškai pas mus važiuojantys žmonės jau žino, kad būtinai čia pas mus galima ją sutikti, ir tai yra mūsų pasididžiavimas, nes tik Veisiejų regioniniame parke ji aptinkama, balinį vėžlį taip pat galima sutikti“, – pasakojo  Veisiejų regioninio parko direktorė Lina Žukauskienė.

Keliautojams parengtas ir dzūkų tarmės žodynas.

„Su žmonėm reikia šnekėti dzūkiškai. Visa šita siena yra trumpas dzūkų šnektos žodynėlis. Užsidėjus ausines galima mokytis tuos dzūkiškus tekstus – ir apie Snaigyno ežerus, apie Tarpuežerį“, – sakė L. Žukauskienė.

Keliautojai naujoje ekspozicijoje ras informacijos apie Vainežerio gynybinius įtvirtinimus, Šlavantų piliakalnį ir senovinę gyvenvietę, susipažins su dvylika regioninio parko teritorijų, patenkančių į Europos ekologinio tinklo „Natura-2000“ sąrašą.

„Pirmiausia, tai turime maršrutus pėstiesiems, kadangi tai ekologiškiausiais keliavimo būdas, arba dviračiais, yra maršrutai keliauti automobiliais, turime maršrutus keliauti žirgais. Vien Veisiejuose yra daug objektų, kuriuos galima pamatyti: istorinis centras, dvaro parkas, seniausias pastatas apylinkėse, kuriame yra ir įsikūręs lankytojų centras“, – pasakojo Veisiejų regioninio parko vyriausioji specialistė Aistė Savenkovaitė.

Veisiejų regioninio parko lankytojų centras įrengtas XVIII amžiaus viduryje klestėjusio dvaro fligelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ELENA

ELENA portretas
Veisiejuose prie ANCIOS ezero buvo musu stovykla. Suvaziuodavo cirko artistai /A.Gineika - nusipelnes Lietuvos artistas, J.Ramanauskas su giminem Jautakais ir Jautakaitem, Cerniauskas su zmona/ , o savaitgali atvaziuodavo ir ju vaikai ir anukai net is Maskvos/. Grazi gamta, turejo jachta, zuvavom, uogavom. Net seile teka kai valgai zemuoges ir melynes su karvytes pienu. Netoli buvo saltinis, varlessaldydavo vandeni... Dabar galvoju kaip buvo puiku ir geras oras , daug pusu. Apsikabini medi taip gera ir lengva...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių