Quantcast

V. Kusas toliau stebina įspūdingais margučiais

Palangiškis menininkas Vytautas Kusas, kasmet stebinantis neįprastai išmargintais velykiniais kiaušiniais, šiemet juos ne tik išdekoravo, bet pirmą kartą sukūrė funkcionalius dirbinius.

V. Kuso kolekcijoje – ne viena dešimtis ištapytų, išgraviruotų, papuoštų laikrodžiu ar miniatiūromis žąsų, vištų, ančių, balandžų, kalakutų, putpelių bei stručių kiaušinių. Kasmet Velykoms pateikiantis vis naujų darbų, šiemet menininkas kiaušinius ne tik graviravo, bet bene pirmą kartą pavertė juos funkcionaliais. Iš stručio kiaušinių palangiškis sukūrė taurių, dėžučių, pakabuką ir net auskarus, kuriais pasipuošė dukra.

„Pirmą kartą daro tokius darbus, pavyzdžiui,papuošalus. Dar nebuvo daryta, tai kažkas – naujo. Žinoma, kad tu stebiesi, žiūri iš naujo, kitomis akimis“, – sakė menininko dukra Janina Kusaitė.

Šių metų kolekcijoje – ir iš žąsies bei stručio graviruotų kiaušinių sukurti šviestuvai. Menininkas sako, kad nors stručio kiaušinis tvirtas, vis dėl to jis, kaip ir krištolinė taurė, gerai trinktelėjus, dūžta. Per pusantro mėnesio menininko rankose gimė apie 30 naujų kūrinių.

„Aš nesikartosiu ir netrypsiu vietoje. Kiekvienąkart galima žengti toliau, čia kas yra padaryta, tai jau ne riba. Nes šiais metais pritrūkau laiko. Kitiems metams, jeigu Dievas duos, aš jau turiu užmanymų“, – pasakojo V. Kusas.

Sumanymų menininkas neatskleidė, tik užsiminė, kad sukūrus vieną papuošalą, ateityje galėtų sukurti visą kolekciją. O iš stručio kiaušinių sukurtos dekoratyvios taurės bei kiti kūriniai papildys gausią V. Kuso kiaušinių kolekciją. Šių kūrinių menininkas parduoti neketina ir sako antro tokio paties padaryti neįstengtų.


Šiame straipsnyje: Vytautas KusasmargučiaiVelykos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių