Quantcast

Skaudi netektis: Lietuva liūdi netekusi nusipelniusio choro dirigento ir pedagogo A. Rožės

  • Teksto dydis:

Žinia apie choro dirigento ir pedagogo Alberto Rožės netektį pirmadienio rytą pasidalino prezidentas Gitanas Nausėda feisbuke.

„Mane pasiekė nepaprastai liūdna žinia. Mirė Albertas Rožė. Buvo vienas iš tų kelių žmonių, kurie turėjo lemtingos įtakos mano gyvenimui. Patikėjo tuo išdykusiu ir pernelyg energija trykštančiu paaugliu. Kaip ir ateitimi daugelio kitų berniukų choro „Gintarėlis“ narių, kuriems buvo lemta nemažai pasiekti kiekvienam savo srityje. Pirmiausia matė žmoguje tai, kas gera, o ne tai, kas pilka ar tamsu, – rašė feisbuke prezidentas. – Net ir likimo valia atsidūręs Ukrainoje, Mokytojas Albertas kūrė apie save Lietuvybės ir Muzikos salą, kuriai negalėjo likti abejingi ir ukrainiečiai.Ilsėkitės ramybėje, Maestro. Mums labai trūks Jūsų tolerancijos, dėmesio kiekvienam ir pasišventimo muzikai“.

Pernai už ilgametį chorinio meno atlikėjų ugdymą, chorinio dainavimo tradicijų puoselėjimą ir lietuviškos kultūros sklaidą Ukrainoje A. Rožė buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijole

Nijole portretas
Uzuojauta seimai. Labai geras buvo zmogus!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių