Quantcast

Šakiuose vyksta cirko festivalis

Savaitgalį į Šakiuose vykstantį tarptautinį cirko festivalį-konkursą „Cirko žiburiai“ atvyko jaunimo cirko kolektyvai iš kaimyninių šalių. Komisija geriausiuosius rinks iš maždaug šimto būsimų cirko artistų.

Būtent Šakiuose 1959 metais įsteigtas pirmasis Baltijos šalyse cirkas „Žuvėdra“. Dabar čia planuojama įkurti pirmąją Lietuvoje cirko mokyklą, kurioje mokytųsi vaikai iš visos šalies.

„Mūsų gal tokia svajonė su vyru, kad vis dėl to padaryti ne šiaip, bet kad ji būtų rimta, tikra, tvirta, ne tik pavadinimas. Kad tai būtų ne su dviem, ne su trimis pedagogais, bet nuo A iki Z“, – sakė Šakių cirko mokyklos direktorė Itana Januševičienė.

Festivalio dalyvių amžius – nuo 6 iki 19 metų. Jame pasirodo kolektyvai iš Baltarusijos, Šveicarijos, Rusijos, Latvijos, Švedijos ir Ukrainos.

„Mūsų, ukrainiečių pasirodymas, susijęs su padėtimi šalyje. Jame – viltis, kad viskas bus gerai. Politinė situacija atsispindi ir kūryboje“, – pasakojo Kijevo „Alle Ap“ kolektyvo choreografė Elena Liba.

Festivalis „Cirko žiburiai“ pradėtas rengti 1978 metais, vėliau ši tradicija nutrūko keliems dešimtmečiams ir jis atgimė 2008-aisiais. Kas dvejus metus vykstančio festivalio komisija vertina kolektyvų meistriškumą, choreografiją, kostiumus, muziką, artistiškumą.

„Tai yra sudėtingiau – paruošti vieną atlikėją ir paruošti visą kolektyvą, trupinį numerį paruošti ir jį išlaikyti yra labai sudėtinga, todėl mes puoselėjame šitą tradiciją, norime, kad kolektyvai gyvuotų, o ne pavieniai artistai“, – teigė festivalio organizatorius Raimondas Januševičius.

Tris geriausius cirko kolektyvus komisija paskelbs sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių