Quantcast

Prasidėjo paskutinis Cervanteso kapo paieškų etapas

  • Teksto dydis:

Ispanų rašytojo Miguelio de Cervanteso (Migelio de Servanteso), romano „Don Kichotas“ (Don Quixote) autoriaus, palaikų ieškantys ekspertai tikisi pradėję paskutinį devynių mėnesių darbo etapą, siekdami atskleisti didžiojo rašytojo kapo paslaptį.

„Don Kichoto“ (Don Quixote) autorius buvo palaidotas 1616 metais Madrido centre esančiame Švč.Trejybės vienuolyne, istoriniame literatų kvartale (Barrio de las Letras), tačiau tiksli rašytojo kapo vieta nedidelio vienuolyno koplyčioje lieka nežinoma.

Archeologų ir antropologų komanda koplyčios kriptoje rado tris neregistruotus ir nežinomus kapus ir jau šeštadienį pradės kasinėjimus. Palaikai bus ekshumuoti ir atiduoti ekspertizei.

Projektui vadovaujanti Almudena Garcia Rubio (Almudena Garsija Rubijo) sako, kad net neradus M de Cervanteso palaikų tuose kapuose, lieka kitų vietų, kur jų ieškoti.

Kaip rodo istoriniai įrašai, M.de Cervantesas buvo palaidotas kitą dieną po mirties bažnyčioje tame vienuolyne, kuris per šimtmečius buvo išplėstas.

Tačiau tiksli rašytojo, kuris sukūrė vieną iš genialiausių Vakarų literatūros paminklų, palaikų palaidojimo vieta buvo užmiršta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių