Quantcast

Izraelyje prasideda lietuviško kino dienos

  • Teksto dydis:

Izraelyje antradienį prasideda lietuviško kino dienos – kino gerbėjai bus pakviesti susipažinti su šešiais lietuvių kūrėjų filmais.

Lietuviški filmai Tel Avivo, Haifos ir Jeruzalės filmotekose bus rodomi rugsėjo 2-11 dienomis, pranešė Lietuvos kino centras.

„Labai vertiname bendradarbiavimą su trijų pagrindinių Izraelio miestų filmotekomis ir jų parodytą susidomėjimą lietuvišku kinu. Tikimės, kad ši programa leis Europos kino gerbėjams Izraelyje geriau susipažinti su lietuvišku kinu ir jį pamėgti. Tuo pačiu tai galimybė paskatinti kūrėjų ir gamintojų bendradarbiavimą“, – sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Kino dienų atidarymas įvyks Tel Avivo filmotekoje. Jo metu bus parodytas vaidybinis filmas „Ekskursantė“, kurį pristatys filmo režisierius Audrius Juzėnas. Lietuviško kino dienų programoje taip pat bus parodytas režisieriaus Igno Jonyno vaidybinis filmas „Lošėjas“, režisieriaus Manto Kvedaravičiaus dokumentinis filmas „Barzakh“, režisierės Giedrės Žickytės dokumentinis filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“, režisieriaus Algimanto Puipos vaidybinis filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“ ir režisieriaus Ričardo Marcinkaus dokumentinis filmas „Galutinis tikslas“.

Lietuviško kino dienas Izraelyje rengia Lietuvos kino centras, Haifos, Jeruzalės ir Tel Avivo filmotekos bendradarbiaudamos su Lietuvos ambasada Izraelio valstybėje.


Šiame straipsnyje: kinaslietuviškas kinasIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių