Quantcast

Europos filmai – pagrindiniai pretendentai pelnyti „Oskarą“

  • Teksto dydis:

Šeši Europos, du Lotynų Amerikos ir vienas Afrikos filmas pateko į kino juostų, pretenduojančių pelnyti ateinančių metų geriausio užsienio filmo „Oskarą“, trumpąjį sąrašą, paskelbė organizatoriai Los Andžele.

Šeši Europos, du Lotynų Amerikos ir vienas Afrikos filmas pateko į kino juostų, pretenduojančių pelnyti ateinančių metų geriausio užsienio filmo „Oskarą“, trumpąjį sąrašą, paskelbė organizatoriai Los Andžele.

Filmai, sukurti režisierių iš Argentinos, Estijos, Gruzijos, Mauritanijos, Nyderlandų, Lenkijos, Rusijos, Švedijos ir Venesuelos pateko į trumpąjį sąrašą, kuris bus dar sutrumpintas iki penkių pozicijų ateinantį mėnesį, prieš vasarį vyksiančią „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Tarp jų įtraukta patriarchalinį visuomenės modelį kritikuojanti švedų režisieriaus Rubeno Ostlundo (Rubeno Estlando) drama „Nenugalima jėga“ („Turist“ arba „Force Majeure“), Andrejaus Zviagincevo filmas „Leviatanas“ (Leviafan) apie ginčą dėl žemės mažame Rusijos miestelyje prie Barenco jūros, taip pat lenkų režisieriaus Pawelo Pawlikowskio (Pavelo Pavlikovskio) drama „Ida“, pasakojanti apie jauną moterį, svajojančią tapti vienuole, tačiau atskleidusią tamsių savo šeimos praeities paslapčių. Visos šios juostos taip pat yra nominuotos „Auksinio gaublio“ apdovanojimui.

Į trumpąjį sąrašą taip pat pateko argentiniečio Damiano Szifrono (Damiano Šifrono) komedija „Pašėlusios istorijos“ (Relatos salvajes) ir Estijos pateiktas gruzinų režisieriaus Zazos Urušadzės filmas „Mandarinai“ (Mandariinid) apie vyrą, slaugantį sužeistą karį. Pastaroji juosta taip pat nominuota „Auksiniams gaubliui“.

Režisieriaus Abderrahmane'o Sissako (Abderahmano Sisako) filmas „Tombuktu“ (Timbuktu), tapo pirmuojų į „Oskarą“ pretenduojančiu Mauritanijos filmu. Į trumpąjį sąrašą taip pat pateko Gruzijos filmas „Kukurūzų sala“ (Corn Island), sukurtas režisieriaus Georgijaus Ovašvilio, Nyderlandų režisierės Paulos van der Oest (Paulos van der Ust) filmas „Kaltinamoji“ („Lucia de B.“ arba „Accused“) ir Venesuelos režisieriaus Alberto Arvelo kūrinys „Išvaduotojas“ (Libertador).

Trumpiausias penkių nominuotųjų filmų sąrašas bus paskelbtas sausio 15 dieną, kartu su nominacijomis į kitus „Oskarus“. JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonija vyks vasario 22 dieną.


Šiame straipsnyje: Oskaraikinasfilmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių