Quantcast

Šiauliuose nuteisti nepilnametes žagintojai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį nepilnametės išžaginimo, seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. byloje

Tris kartus teistam 24 metų D.J. teismas skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. Anksčiau neteistas 19-metis E.V. nubaustas laisvės atėmimu 3 metams ir 6 mėnesiams, vykdymą atidedant 2 metams.

E V. skirti įpareigojimai: būti namuose nuo 22 iki 6 val., dirbti, mokytis arba registruotis darbo biržoje. Teismas tenkino nukentėjusiosios 5 792 eurų civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti, pranešė teismo atstovė spaudai.    

Pakruojo rajone gyvenantis D.J. ir Kelmės rajono gyventojas E.V. nusikalto 2014 metų kovo mėnesį. Naktį Šiaulių miesto centre, prie naktinio klubo, apgaule įsiviliojo nepilnametę į automobilį. Jie nusivežė merginą į nuošalią vietą ir, panaudodami fizinį smurtą, išžagino. D. J. merginą seksualiai prievartavo. Dėl patirtos seksualinės prievartos buvo nesunkiai sutrikdyta  nukentėjusiosios sveikata. 

Šiaulių apylinkės teismas išklausė nukentėjusiosios, kaltinamųjų, liudytojų parodymus, rėmėsi kita bylos medžiaga.

Jaunuoliai neprisipažino padarę nusikaltimą. Jie teigė, kad mergina pati sutiko su jais lytiškai santykiauti. Teismas tokia versija nepatikėjo, ir pripažino kaltais. Atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta. 

Teismas konstatavo, kad D.J. yra tris kartus teistas, du kartus buvo nusikaltęs už kūno sužalojimą, tarp jų už kito žmogaus nesunkų sveikatos sutrikdymą. Paskutinę nusikalstamą veiką padarė praėjus vos 9 mėnesiams po bausmės vykdymo atidėjimo panaikinimo anksčiau laiko už analogiško nusikaltimo padarymą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei bausmė

jei bausmė portretas
atidėta, tai šitas banditas tikrai paspruks. Nematau jokio tikslo tokius išsigimėlius bausti lygtinai, geriau jau išleisti kokį nuteistą vaikį, gynusį savo motiną nuo žvėries vyro ar draugelio, bet žagintojus sodinti iki gyvos galvos.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Gramatines ar stilistines?

antraštė su klaidomis

antraštė su klaidomis portretas
ne kartą pastebėjau grubias rašytines klaidas.Tad klausimas žurnalistams,straipsnių autoriams,kokiems galams trynėt savo užpakaliais mokyklos suolus jei rašydami darote klaidas ir sakiniai būna suformuluoti taip,kad tenka juos ne tik du,bet ir tris kartus skaityti,kad suprasti ką parašėte.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių